Gå til Indhold

Borgere i Aalborg Øst gør noget for sundheden

retur
Af DR-dokumentarserien "En syg forskel" om den stigende ulighed i det danske sundhedssystem fremgår det, at borgere i Aalborg Øst går 56 procent mere til egen læge og lever 13 år kortere end borgere i Hasseris. Men heldigvis er et stigende antal beboere i det østlige Aalborg bevidste om dette misforhold - og de gør noget konkret for at rette op på det.

- Da vi etablerede Sundheds- og Kvartershuset på Blåkildevej, lagde vi vægt på, at der også skulle indgå et fitnesscenter i huset. Den opgave var FOKUS Folkeoplysning heldigvis med på at løfte og vi kan med glæde konstatere, at FOKUS Fitness er blevet en central del af mange menneskers hverdag, fortæller direktør Ole Nielsen, Himmerland Boligforening.

En aktuel undersøgelse viser, at FOKUS Fitness' afdeling i Sundheds- og Kvartershuset netop nu har 387 medlemmer, hvoraf 227 bor i Kildeparken. Alene på Fyrkildevej er der 839 beboere og 115 af dem - svarende til næsten 15 % - kommer fast i fitnesscentret, hvilket ligger over landsgennemsnittet.

- I en tid hvor social ulighed i sundhedssystemet med rette er til debat, er det befriende, når der også er en positiv historie at fortælle. Og disse tal ligger faktisk over landsgennemsnittet for brug af fitnesscentre og reelt er det højere endnu, for der er ikke taget højde for de beboere, der benytter sig af andre fitnesscentre, siger skoleleder Bjørn Salling fra FOKUS Folkeoplysning.

FOKUS Fitness, der er etableret i nært samarbejde mellem FOKUS Folkeoplysning og Himmerland Boligforening, giver beboerne i nærområdet mulighed for at træne til nedsat pris.

- Det er dog langt fra et fitnesscenter i traditionel forstand, for vi kombinerer en holistisk tilgang til sundhed med folkeoplysning i en opdateret udgave. For mange beboere er fitnesscentret blevet et fast holdepunkt, for i træningslokalet er der et lokalt fællesskab, hvor nationaliteter mødes, forskelle ophæves, samtaler begyndes og venskaber opstår. Den sociale proces er en positiv feedback for mange, for her bliver du set og hørt og du er med i fællesskabet, samtidig med at du bliver sundere, siger Bjørn Salling.

Også Aalborgs sundheds- og kulturrådmand, Mads Duedahl, er tilfreds med den positive udvikling:

- FOKUS Fitness' arbejde med fællesskabet er perfekt i tråd med mange af kommunens indsatser på sundhedsområdet. Vi har stort fokus på den mentale sundhed, hvor det at indgå i fællesskaber er et vigtigt redskab. Et forpligtigende fællesskab i en aftenskole, en forening, en klub eller lignende er en god motivation til at forblive aktiv. Det er lettere at komme ud af døren, hvis man ved, der er nogen, der venter på en. Så aktiviteterne man mødes om, er godt for den fysiske sundhed, mens fællesskabet er godt for den mentale del.


 
Navigation

Vores kontoradresse

Himmerland Boligforening
Rendsburggade 22
9000 Aalborg

Tlf: 96 31 52 00

Cvr: 35 77 30 10

EAN: 5790001970789
© abhim.dk
 
 
Nej
OK

Søg dokumenter
Tryk her for at søge
Se boliger