Gå til Indhold

Vertikalt vand i 15. sals højde

retur
På bestilling fra Himmerland Boligforening er kunstnerparret Leo og Nick Griffin i færd med at udføre en unik udsmykningsopgave til skyloungen på 15. etage af Larsen Waterfront, der er boligforeningens hidtil mest markante byggeri på havnefronten i Aalborg.

Himmerland Boligforening er netop bevilget et tilskud fra Region Nordjyllands kulturaftalepulje under ordningen Artbizz Nord. Værket, der bærer navnet "Vertical Water", vil i færdig form komme til at bestå af to store malerier og en række udskårne profiler, der tilsammen dækker 64 kvadratmeter. Dermed er der tale om den største samlede udsmykningsopgave, Leo og Nick Griffin hidtil har påtaget sig.

- Skyloungen er et fantastisk rum med en helt enestående udsigt over Limfjorden og Nørresundby. Værket skal ikke konkurrere med denne udsigt, men understøtte den. Inspirationen er - nok ikke så overaskende endda - hentet fra vandets overflade, lys, farve og bevægelse. Når vi sætter det op på væggene, bliver det til "Vertical Water", siger Leo Griffin.

Direktør Ole Nielsen fra Himmerland Boligforening betegner loungen som en slags "byens rum", der udlånes til mange såvel offentlige som erhvervsmæssige formål:

- På grund af placeringen lige ved Musikkens Hus og den helt unikke udsigt fra første parkét over Limfjorden, er rummet en flagskib for møder, hvor man ønsker at vise Aalborg fra en af sine bedste sider - og derfor mener vi, at det fortjener en udsmykning, der er i fin harmoni med rummet og dets omgivelser.
Larsen Waterfront er tegnet af Henning Larsen Architects, hvilket Nick Griffin har set som en spændende udfordring i den kunstneriske proces:

- Det er forpligtende at skabe en udsmykning, der kan indgå naturligt i sådan en bygning og samtidig tage de nødvendige hensyn til en markant nabo som Musikkens Hus og så naturligvis den helt utrolige udsigt. Men jeg synes, at vi er nået frem til et resultat, der komplimenterer omgivelserne og samtidig har en eksistensberettigelse i sig selv.

Leo og Nick Griffin samarbejder med Hobro-virksomheden Knauf Danoline A/S om nyt design og ny anvendelse af akustikplader, så kunstværket også vil være til gavn for lydbilledet i skyloungen. Leo Griffin siger i den forbindelse:

- Knauf Danoline, der er specialiseret i lette byggesystemer i gips og stål samt gipsbaserede akustiske loft- og vægmaterialer, har med frisk mod kastet sig ud i projektet og undervejs i processen været en uvurderlig medspiller i forhold til de tekniske muligheder, som virksomhedens produkter rummer eller kan tilføres.
Kunstværket er som helhed endnu ikke klar til offentliggørelse, men Leo Griffin forventer, at der ganske snart vil foreligge en model i 3-D, som giver mulighed for at arbejde med lyssætning som en del af det samlede værk. Det er hensigten at der skal være fernisering på "Vertical Water" senere i år.

Foto: Holdet bag Vertical Water: Visual Designer Leo Griffin, direktør Ole Nielsen fra Himmerland Boligforening, udviklingschef Erik B. Ipsen fra Knauf Danoline og kunstner Nick Griffin.


 
Navigation

Vores kontoradresse

Himmerland Boligforening
Rendsburggade 22
9000 Aalborg

Tlf: 96 31 52 00

Cvr: 35 77 30 10

EAN: 5790001970789
© abhim.dk
 
 
Nej
OK

Søg dokumenter
Tryk her for at søge
Se boliger