Gå til Indhold

To Himmerland-afdelinger hædret som "Årets Byggeri 2015"

retur
Himmerland Boligforenings afdelinger på Sallingsundvej og Tambosundvej i Aalborg har det seneste par år gennemgået omfattende renovering - og det er blevet bemærket langt uden for landsdelen. I dag er byggerierne således blevet hædret med prisen "Årets Byggeri 2015" i kategorien "Bolig".
- "Årets Byggeri" er hele byggebranchens hæderspris, som vi er særdeles stolte over at modtage. Prisen er blevet uddelt i 20 år og det er første gang, den går til et alment boligbyggeri, så det gør jo ikke ligefrem æren mindre, siger Himmerland Boligforenings direktør, Ole Nielsen.

Han oplyser, at prisen sidste år i kategorien "Åben" gik til Musikkens Hus, men ellers er det bestemt ikke hverdagskost, at der på nationalt plan bliver lagt mærke til byggeri i Aalborg:

- Uanset at vi faktisk bygger rigtig meget i denne landsdel. Så meget desto mere glade er vi for, at vores to store renoveringsprojekter i det østlige Aalborg af dommerkomitéen er udset som vindere i år.
I motivationen for tildelingen af årets pris siger dommerkomitéen blandt andet, at renoveringen af de to afdelinger er "et fornemt eksempel på, at det byggede miljø kan forandre og vende en negativ udvikling". Desuden betegner man byggerierne på Sallingsundvej og Tambosundvej som "en værdifuld påmindelse om, at vi altid skal søge kvalitet og gennemtænkte løsninger i vore boligområder - ikke i mindst i de almene bebyggelser."

Prisoverrækkelsen skete i Aktivitetshuset på Sallingsundvej i Aalborg Øst, hvor blandt andre Aalborgs borgmester, Thomas Kastrup-Larsen, var til stede. Det samme var repræsentanter for dommerkomitéen bag "Årets Byggeri", der uddelte diplomer til hovedmodtagerne Himmerland Boligforening (bygherre), COWI (totalrådgiveren) og C.F. Møller (arkitekt), mens der var hædrende omtale til en række underleverandører involveret i projekterne.

Dommerkomiteen i forbindelse med 2015-udgaven af "Årets Byggeri" er arkitekt Scott Hollingsworth (formand), branchedirektør Elly Kjems Hove fra DI Byg, direktør Gyrithe Saltorp fra Bygningsstyrelsen, direktør Hans Peter Svendler fra Realdania, administrerende direktør Henrik Garver fra FRI, administrerende direktør Lars Storr-Hansen fra Dansk Byggeri, direktør Lene Espersen fra Danske ARK, administrerende direktør Palle Thomsen fra Danske Byggecentre samt Peter Hesdorf, der er administrerende direktør for Byggeriets Evaluerings Center.

I forbindelse med overrækkelsen serverede elever fra Food College Aalborg brunch for deltagerne. Det skete som led i deres skolepraktikforløb, hvor de flere gange hver måned står for maden i afdelingernes aktivitetshus.

Foto: De præmierede involverede parter i renoveringen af afdeling 19, Sallingsundvej og afdeling 22, Tambosundvej: Totalrådgiver/Ingeniør: Cowi, Arkitekt/Landskab: C.F. Møller, Entreprenør: NCC Construction Danmark A/S, BM Byggeindustri A/S, Bobach Stålentreprise A/S, Thomsen og Fals A/S og Malerfirmaet Munk & Nielsen ApS.

I forbindelse med prisoverrækkelsen fik begge afdelingers beboere en lille erkendtlighed i form af julestjerner. Se mere her.

Se film fra prisoverrækkelsen her.

Se udsendte pressemeddelelse her.

Se også omtalen fra CF Møller her. 
Navigation

Kontakt os

Tlf: 96 31 52 00

info@abhim.dk

Åbningstider

Mandag - onsdag kl. 10:00 - 14:00

Torsdag kl. 10:00 - 17:00
Fredag kl. 10:00 - 13:00


Telefontider


Mandag - onsdag kl. 9:00 - 15:00

Torsdag kl. 9:00 - 17:00
Fredag kl. 9:00 - 13:00


Se alle vores afdelinger

Vores kontoradresse

Himmerland Boligforening
Rendsburggade 22
9000 Aalborg

Tlf: 96 31 52 00

Cvr: 35 77 30 10

EAN: 5790001970789
© abhim.dk
 
 
Nej
OK

Søg dokumenter
Tryk her for at søge
Se boliger