Gå til Indhold

Præmie for flot ramme for unges boligbehov

retur
Komiteen for bygningspræmiering i Aalborg præmierer hvert år et mindre antal byggerier og i 2015 går en af priserne til Himmerland Boligforenings byggeri Larsen Waterfront. Det har siden sommeren 2014 været hjem for omkring 250 studerende, ligesom den markante nabo til Musikkens Hus rummer boligforeningens administration.

I dommernes motivering for præmieringen af Larsen Waterfront hedder det, at der på Aalborgs centrale havnefront er "opført en bebyggelse med særlige krav om tilpasning til naboen, til byrummet og til en fast økonomi. Bebyggelsen har løst opgaven ved sin dynamiske udformning, lette facader og med udadvendte funktioner i stueetagen. Det kraftfulde udtryk forenes med de andre byggerier på havnefronten og danner en flot ramme for unges boligbehov."

Det er i øvrigt fjerde år i træk at et af Himmerland Boligforenings byggerier høster komitéens hæder. I 2014 var det de nybyggede ungdomsboliger Henius House på den tidligere eternitfabriksgrund og de foregående år vandt ungdomsboligbyggeriet Kvadratet samt Sundheds- og Kvartershuset, begge i det østlige Aalborg.
Afgørelsen er truffet af by- og landskabsrådmand Hans Henrik Henriksen, stadsarkitekt Peder Baltzer Nielsen, byrådsmedlemmerne Jens Toft-Nielsen (SF), Kirsten Algren (DF) og Mariann Nørgaard (V) samt arkitekterne Robert Hansen og Pernille Østergaard Svendsen, der er udpeget af Akademisk Arkitektforening.

Larsen Waterfront er tegnet af Henning Larsen Architects med COWI som totalra°dgiver og ingeniør samt A. Enggaard som hovedentreprenør.

Foto: Direktør Ole Nielsen fra Himmerland Boligforening, Louis Becker fra Henning Larsen Architects og organisationsbestyrelsesformand Ib Fruensgaard fra Himmerland Boligforening.


 
Navigation

Vores kontoradresse

Himmerland Boligforening
Rendsburggade 22
9000 Aalborg

Tlf: 96 31 52 00

Cvr: 35 77 30 10

EAN: 5790001970789
© abhim.dk
 
 
Nej
OK

Søg dokumenter
Tryk her for at søge
Se boliger