Gå til Indhold

National anerkendelse til Henius House

retur
Himmerland Boligforenings nybyggeri Henius House, der består af 240 ungdomsboliger på den tidligere eternitfabriksgrund i det central Aalborg, høster nu også national anerkendelse. Det sker med tildelingen af Betonelement-Prisen - en pris, der blev indstiftet i 1978, gives som anerkendelse for på højt arkitektonisk niveau at anvende betonelementer i et byggeri og er tidligere blandt andre gået til stjernearkitekten Bjarke Ingels.

Betonelement-Prisen overrækkes til arkitekt og bygherre ved et arrangement i Tivoli 10. marts 2015.

- Vi har i Henius House blandt andet taget udgangspunkt i eksisterende bygninger på den store industrigrund og det omgivende areal, formet gennem årtiers råstofudvinding og industriel produktion. Det er eksempelvis kommet til udtryk ved et rationelt byggesystem med betonelementer brudt af knopskydninger, der var et kendetegn for bygningerne på eternitfabrikkens grund. Knopskydningerne i forskellige farver indeholder byggeriets fællesfaciliteter og indgår som et centralt element i helheden. Det er vi rigtig glade for nu at få dokumentation for, at også andre end vi selv synes godt om, siger direktør Ole Nielsen, Himmerland Boligforening.

I begrundelsen for tildelingen af prisen hedder det blandt andet, at det er modsætningerne, der skaber "det fuldendte og ligefrem musikalske" resultat. Som juryformand Kent Martinussen, der er direktør i Dansk Arkitektur Center, udtrykker det:
- Det er lykkedes at tage det enkle og prunkløse elementbyggeri, hvor man både kan se og mærke betonens rå tekstur, og parre det med overraskende facader i træ og metal i stærke farver. Det skaber et smukt samlet forløb - som en musikalsk basgang omsat til moderne betonbyggeri.

Henius House er tegnet af arkitektfirmaet C.F. Møller med partner Klaus Toustrup som den udførende kraft. I motivationen siger juryformanden videre:

- De er gået fundamentalistisk til værks i deres brug af betonen, men har samtidig skabt noget, der er ædelt og humanistisk, hvor beboerne kan lide at være, og hvor man gennem konstruktionen fortæller, at her er plads både til individet og fællesskabet. Betonbyggeri bør have kunstneriske kvaliteter, men skal samtidig forene helt grundlæggende forhold som statik, mørteltyper og økonomi. At det kan lykkes på allerflotteste vis er både Klaus Toustrup og Henius House de måske bedste eksempler på herhjemme i disse år.

Henius House modtog i 2014 Aalborg Kommunes arkitekturpris.

Se udsendte pressemeddelelse her.


 
Navigation

Vores kontoradresse

Himmerland Boligforening
Rendsburggade 22
9000 Aalborg

Tlf: 96 31 52 00

Cvr: 35 77 30 10

EAN: 5790001970789
© abhim.dk
 
 
Nej
OK

Søg dokumenter
Tryk her for at søge
Se boliger