Gå til Indhold

International nominering til to Aalborg-byggerier

retur
Himmerland Boligforening afslutter året med at hente yderligere laurbær: Organisationens to store renoveringsprojekter på Sallingsundvej og Tambosundvej i det østlige Aalborg har opnået nominering til den internationale pris "Civic Trust Award".

- Der har i år været indstillet ikke færre end 264 projekter, så alene at være med i opløbet til Civic Trust Award er en stor hæder, fortæller Himmerland Boligforenings direktør, Ole Nielsen, og han fortsætter:
- Civic Trust Awards, der er Europas ældste pris af sin art, blev indstiftet i 1959. Den bliver hvert år uddelt som en særlig anerkendelse af det allerbedste inden for ikke mindst arkitektur, byplanlægning og løsninger i det offentlige rum.

Såvel renoveringen af afdelingen på Sallingsundvej som den på Tambosundvej er tegnet af C.F. Møller, der er en af Skandinaviens ældste og største arkitektvirksomheder. Det var i øvrigt samme arkitektfirma, der for Himmerland Boligforening tegnede ungdomsboligerne Henius House på den tidligere eternitfabriksgrund i det centrale Aalborg - et byggeri, der har modtaget en lang række priser.

Himmerland Boligforening er stort set færdig med den gennemgribende ind- og udvendige renovering af de to afdelinger, der alt i alt beløber sig til cirka 428 mio. kr. Afdelingerne på Sallingsundvej og Tambosundvej er opført omkring 1977 og i årenes løb er der slidt meget på bygningerne. Der var opstået en del byggetekniske skader, boligerne var ikke længere alle lige tidssvarende, friarealerne slidte, der var for høje udgifter til opvarmning, en højere fraflytningsgrad end i flertallet af boligforeningens øvrige byggerier og de mange fraflytninger belastede afdelingernes økonomi.

På den baggrund besluttede beboerne med stort flertal, at der skulle gennemføres en renovering, der blandt andet bestod af ændring i bygningernes arkitektur og facadeudtryk. Desuden er der etableret boliger tilpasset ældre og handicappede, ligesom en række boliger er blevet udvidet gennem inddragelse af tagrummet, så de nu er i to plan. Dertil kommer, at friarealer og adgangsforhold er blevet forbedret, ligesom der er blevet opført et fælles aktivitetshus for afdelingerne. 
Navigation

Vores kontoradresse

Himmerland Boligforening
Rendsburggade 22
9000 Aalborg

Tlf: 96 31 52 00

Cvr: 35 77 30 10

EAN: 5790001970789
© abhim.dk
 
 
Nej
OK

Søg dokumenter
Tryk her for at søge
Se boliger