Gå til Indhold

Hjælp os med at navngive Byggefelt 3!

retur

Henover weekenden i starten af maj holder vi en afstemning om navngivning af vores flotte nye byggeri i krydset Rendsburggade/Nyhavnsgade.

Afstemningen foregår på Facebook

Der er fem navneforslag.

Motivering:


Nyhavn

Navnet forbindes ikke mindst med den kanal, der blev gravet i 1671-73 fra havnen til Kongens Nytorv i København. Langs de to kajgader ligger talrige fredede huse, der tidligere tjente handel og håndværk. Men hvis Aalborg har en Nyhavnsgade, hvorfor har byen så ikke et byggeri, der hedder Nyhavn?


Triga

Latin for trespand (af forstavelsen "tri-" (= tre) og en afledning af "jugum" (= åg); vognforspand med tre heste ved siden af hinanden, kendt fra Romerriget. Hvis Aalborg savner en triumfbue med en hestestatue på toppen (som Brandenburger Tor), kan vi jo finde på en løsning til dette byggeri - måske skabt med lys, holografi eller hvordan man nu gør den slags smart og smagfuldt.Trilogi

Af græsk "logos" (= "tale" eller "ord") med forstavelsen "tri-" (= tre); anvendes om et værk med tre dele. Her er det jo netop tredje del af vores værk på havnefronten - og så er der vel et lille indbygget smil i sidste del af orden "-logi", som i denne sammenhæng (også) betyder bolig. 


Landmærket

Aalborgs navigationsskole lå på arealet gennem 1800-tallet. Den flyttede i 1894 til Kastetvej. Bygningen på arealet fungerede frem til 1891 også som sømandshjem for værdigt trængende søfolks familier, kaldet "Frederiks Sømandshus".


Sømærket

Samme motivering som Landmærket.


 
Navigation

Vores kontoradresse

Himmerland Boligforening
Rendsburggade 22
9000 Aalborg

Tlf: 96 31 52 00

Cvr: 35 77 30 10

EAN: 5790001970789
© abhim.dk
 
 
Nej
OK

Søg dokumenter
Tryk her for at søge
Se boliger