Gå til Indhold

Himmerland udvikler fremtidens byhus

retur
Efter de seneste år at have opført en række markante nybyggerier til studerende i Aalborg kaster Himmerland Boligforening sig nu ud i udviklingen af fremtidens byhus - et hus der kan rumme alle generationer og etablere fællesskaber på tværs.

- Vi er gået sammen med fem store boligselskaber i København, Aarhus og Odense om at skabe en ny type byhus og det er hensigten at vi over de næste fire år i landets fire største byer skal gennemføre 10-15 byggeprojekter under konceptet "Generationernes Byhus", siger direktør Ole Nielsen, Himmerland Boligforening.
Idéen med "Generationernes Byhus" er at skabe huse med boliger til såvel unge som familier og seniorer - under samme tag og til en husleje, der er overkommelig for alle parter.

- Målet er at etablere fællesskaber på tværs og samtidig understøtte bylivet. Vores udgangspunkt er, at mennesker trives bedst, når de tætte naboer har samme livsmønster som en selv. Samtidig er mødet med andre givende, og den sociale integration er vigtig for bylivet, siger Ole Nielsen og han uddyber:

- Erfaring fra blandt andet bofællesskaber viser, at fællesskaber trives bedst, når de er organiseret vandret. Derfor er byhuset struktureret i vandrette lag, mens fælles aktivitetslokaler, vaskeri og mikrobutikker bliver placeret i gadeplan for at bidrage mest muligt til et aktivt byliv.

Ole Nielsen pointerer, at den gode by er en blandet by, og at der som konsekvens af dette forhold er stor opmærksomhed om at sikre boliger til alle befolkningsgrupper i de større byer i Danmark:

- En af fordelene ved at gå sammen i et bredt partnerskab som det, vi nu har etableret, er muligheden for at udvikle et generelt byggekoncept, som kan benyttes i flere byggesager, og dermed billiggøre boligerne.
Foruden Himmerland Boligforening er deltagerne i projektet Boligforeningen 3B (København), Boligforeningen Ringgården (Aarhus), Boligselskabet KAB (København), Civica (Odense) og Samvirkende Boligselskaber (København).
 
Navigation

Kontakt os

Tlf: 96 31 52 00

info@abhim.dk

Åbningstider

Mandag - onsdag kl. 10:00 - 14:00

Torsdag kl. 10:00 - 17:00
Fredag kl. 10:00 - 13:00


Telefontider


Mandag - onsdag kl. 9:00 - 15:00

Torsdag kl. 9:00 - 17:00
Fredag kl. 9:00 - 13:00


Se alle vores afdelinger

Vores kontoradresse

Himmerland Boligforening
Rendsburggade 22
9000 Aalborg

Tlf: 96 31 52 00

Cvr: 35 77 30 10

EAN: 5790001970789
© abhim.dk
 
 
Nej
OK

Søg dokumenter
Tryk her for at søge
Se boliger