Gå til Indhold

En begivenhedsrig måned

retur
Marts har været en begivenhedsrig måned for Himmerland Boligforening. Først fik vi sammen med arkitektvirksomheden C. F. Møller Betonelement-Prisen 2015 for vores ungdomsboligbyggeri Henius House på den tidligere eternitfabriksgrund i Aalborg - et byggeri, som dommerkomiteen karakteriserede som "fremragende ungdomsboliger med et råt industrilook og optimal udnyttelse af mulighederne" - et byggeri, som dommerkomiteen karakteriserede som "fremragende ungdomsboliger med et råt industrilook og optimal udnyttelse af mulighederne".

Vi har netop været til Aalborg Kommunes årlige morgenbriefing, hvor vi blandt meget andet godt kunne glæde os over at høre om Aalborgs nye erhvervsplan med et klart fokus på at skabe vækst, Aalborg Havn som en vigtig aktør i byens og regionens udvikling og letbanen som en investeringsmagnet, blandt andet for det østlige Aalborg, hvor vi er i gang med store renoveringsprojekter. Alt sammen ting, som passer ganske fint med de udviklingstanker, som vi gør os.

Og endelig har måneden budt på vores deltagelse i ejendomskonferencen MIPIM, der i Cannes samlede omkring 4.500 investorer fra næsten 100 lande. Konferencen er interessant, fordi den tiltrækker beslutningstagere, der repræsenterer ikke mindst store europæiske, asiatiske og amerikanske kapitalfonde og de betragtelige formuer, som de råder over.
Fra et dansk synspunkt var det nye, at Aalborg var repræsenteret for første gang, idet byen ville gøre såvel nationale som internatonale investorer og udviklere opmærksom på tre store byggeprojekter. Blandt dem er opførelsen af private boliger i forbindelse med vores totalrenoveringsprojekt på Blåkildevej, Fyrkildevej og Ravnkildevej i det østlige Aalborg og derfor var vi med på konferencen.

Frem mod 2020 investerer vi 1,5 mia. kr. i at gennemrenovere omkring 1.100 lejeboliger i dette område, men vi vil også gerne have andre aktører med i forbindelse med en fortætning af bydelen. Med halvanden kilometer til Aalborg Universitet, det kommende supersygehus og den kommende letbane er vi overbeviste om, at der blandt danske eller internationale investorer og developere vil være interesse for at opføre seks såkaldte punkthuse - altså mindre højhuse - med ejerlejligheder.

Vi har den nødvendige jord i forbindelse med vores eksisterende afdelinger. Nu skal vi blot have fundet de investorer, der vil påtage sig at finansiere opførelse af ejerboligerne, som i sagens natur ikke er et område, vi som almen boligorganisation kan give os i kast med. Men andre kan - og vi tror på, at andre vil. Det lykkedes nemlig at etablere nogle rigtig interessante kontakter på MIPIM og en forsigtig vurdering er, at det ikke kun er måneden, men også 2015 som helhed, der kan vise sig at være begivenhedsrigt for Himmerland Boligforening, for byen og for regionen.

Af direktør Ole Nielsen, Himmerland Boligforening.


 
Navigation

Vores kontoradresse

Himmerland Boligforening
Rendsburggade 22
9000 Aalborg

Tlf: 96 31 52 00

Cvr: 35 77 30 10

EAN: 5790001970789
© abhim.dk
 
 
Nej
OK

Søg dokumenter
Tryk her for at søge
Se boliger