Gå til Indhold

Ejerboliger på vej i stort lejeboligområde i Aalborg Øst

retur
I forlængelse af deltagelsen i ejendomskonferencen MIPIM i Cannes tidligere på måneden underskriver Himmerland Boligforening nu aftale med MT Højgaard. I fællesskab skal den almene boligorganisation og en af Nordens førende bygge- og anlægsvirksomheder udvikle privatejede huse i en stor afdeling med lejeboliger.

Frem mod 2020 investerer vi 1,5 mia. kr. i at gennemrenovere omkring 1.100 lejeboliger på Blåkildevej, Fyrkildevej og Ravnkildevej i det østlige Aalborg, men vi vil også gerne have andre aktører med i forbindelse med en fortætning af bydelen. Vi har den nødvendige jord til formålet i forbindelse med vores eksisterende afdelinger og har blandt andet på MIPIM været på udkig efter den rette samarbejdspartner. Det har vi nu fundet i form af MT Højgaard, som vi indgår aftale med om udvikling og erhvervelse af byggeretten til fire privatejede punkthuse med i alt cirka 80 ejerboliger, fortæller direktør Ole Nielsen, Himmerland Boligforening. Og han fortsætter:

Som almen boligorganisation kan vi ikke give os i kast med at finansiere opførelse af ejerboliger, men det har længe været vores overbevisning, at det ville lykkes at finde en partner, der ligesom vi kunne se mulighederne - og det er altså det, der nu er faldet på plads.

Hos MT Højgaard ser man med stor interesse på udviklingen af det store boligområde i det østlige Aalborg, der i projektsammenhæng går under betegnelsen "Kildeparken 2020". Kundechef Mark Kilias Møller Jakobsen siger:

Ejerboliger placeret med kun halvanden kilometer til Aalborg Universitet, det kommende supersygehus og den kommende letbane er bestemt interessante og det er baggrunden for, at vi indgår en projektudviklingsaftale med Himmerland Boligforening. Der bliver ikke sat gravemaskiner i gang lige med det samme, for nu skal vi først finde ud af, hvilken form for byggeri området kan bære og derefter skal vi have finansieringen på plads. Men der er ingen tvivl om, at det kan blive rigtig spændende med disse punkthuse - altså mindre højhuse - med ejerboliger i et område, der ellers traditionelt har været præget af lejeboliger.

Ifølge borgmester Thomas Kastrup-Larsen er Aalborg i den gunstige situation, at der bliver stadig flere borgere:

Fremskrivningerne siger, at der i Aalborg Kommune i 2025 vil være 25.000 flere indbyggere, godt 5.000 nye boliger og mere end 3.000 nye arbejdspladser - og jeg tror, at meget af den udvikling kommer til at foregå i det østlige Aalborg. Med investeringer i infrastruktur - herunder en letbane - investering i Aalborg Havn, et nyt regionalt supersygehus og ikke mindst et stort antal byudviklingsprojekter vil der de kommende år blive investeret et tocifret milliardbeløb i Aalborgs østlige bydel. Der er store potentialer og store udviklingsmuligheder - og heldigvis en meget stor vilje og lyst til at gribe de chancer, der ligger i denne bydel. "Kildeparken 2020" er et rigtig spændende byudviklingsprojekt, som for alvor er med til at sætte skub i udviklingen.

Aftalen mellem Himmerland Boligforening og MT Højgaard underskrives ved en ceremoni med deltagelse af borgmester Thomas Kastrup-Larsen i Fælleshuset på Blåkildevej onsdag 25. marts 2015 kl. 11.30.


 
Navigation

Vores kontoradresse

Himmerland Boligforening
Rendsburggade 22
9000 Aalborg

Tlf: 96 31 52 00

Cvr: 35 77 30 10

EAN: 5790001970789
© abhim.dk
 
 
Nej
OK

Søg dokumenter
Tryk her for at søge
Se boliger