Gå til Indhold

Spadestik næsten uden jord

retur
Himmerland Boligforening har netop taget første spadestik til endnu et ungdomsboligbyggeri. I modsætning til de seneste projekter, er der ikke tale om et nyopført hus, men renovering af noget af det ældste bevarede byggeri i det centrale Aalborg.

- Det hører til sjældenhederne, at gamle byhuse kommer i spil som spændende boliger for de studerende. Og der er med projektet på Tiendeladen virkelig tale om et særligt hus. Den ældste del af byggeriet er ifølge Kulturstyrelsen mere end 400 år gammelt og bortset fra Aalborghus Slot er den del af byggeriet, der ligger på adressen Algade 61, sandsynligvis byens ældste bindingsværkshus, opført i perioden 1560-70, siger direktør Ole Nielsen.

Beliggenheden på midtbyens asfalt blev understreget, da boligforeningens organisationsformand Ib Fruensgaard skulle tage første spadestik. Det skete nemlig ikke, som traditionen ellers byder, i en større mængde jord, men i en ganske beskeden bunke, der var blevet transporteret ind på området i en spand.

Byggeriet i Tiendeladen er på knap 1.400 kvadratmeter og kommer til at rumme 28 ungdomsboliger, der efter planen vil kunne tages i brug i oktober 2015.

 
Navigation

Vores kontoradresse

Himmerland Boligforening
Rendsburggade 22
9000 Aalborg

Tlf: 96 31 52 00

Cvr: 35 77 30 10

EAN: 5790001970789
© abhim.dk
 
 
Nej
OK

Søg dokumenter
Tryk her for at søge
Se boliger