Gå til Indhold

Magisterparken under renovering runder det halve århundrede

retur
For et år siden blev der taget første spadestik til en omfattende ombygning af Magisterparken - og nu runder Himmerland Boligforenings afdeling på toppen af Sohngårdsholmsvej i Aalborg det halve århundrede.

- Der er sket rigtig meget inden for alment boligbyggeri siden højhuset og de lavere blokke blev opført på stort set bar mark på området mellem Dansk Eternit Fabrik og Aalborghus Statsgymnasium. Byggeriet blev påbegyndt i 1962 efter en ganske voldsom lokal debat om ikke mindst det 13 etager store højhus. Der var dengang tale om et af Nordjyllands første montagebyggerier i beton og det var smart både at bygge og bo på den måde.

I dag er højhuset ikke et billede af de ønsker og krav, der med rette bliver stillet til en bolig, så derfor er vi i fuld gang med at give det den helt store tur, fortæller boligforeningens direktør, Ole Nielsen.

Lørdag 23. august 2014 er der lagt en pause ind i renoveringsarbejdet, så beboere, medarbejdere og venner af afdelingen i fællesskab kan markere, at det nu er 50 år siden, byggeriet blev taget i brug. Fødselsdagsarrangementet finder sted kl. 13-16 i Magisterparkens fælleshus.

- Boligantallet i højhuset bliver reduceret fra 169 til omkring 120. Det sker, for at vi kan lægge en række af de eksisterende boliger sammen - både vandret og lodret - hvilket giver helt unikke muligheder for at skabe lejligheder ud over det sædvanlige. For eksempel bliver der på de øverste etager i højhuset indrettet penthouselejligheder med ekstra store vinduespartier med en enestående udsigt mod syd, ligesom disse boliger får store altaner, fortæller Ole Nielsen.


En renovering af højhuset har længe været på Himmerland Boligforenings ønskeseddel og da tekniske undersøgelser viste, at det er nødvendigt med en temmelig gennemgribende istandsættelse af betonkonstruktionerne, valgte man i stedet at udarbejde en plan for en egentlig ombygning. Den omfatter også de lave blokke, der indgår i Magisterparken.

Ole Nielsen fortæller, at man ud over de omfattende bygningsmæssige ændringer blandt andet renoverer badeværelser og etablerer flere boliger tilpasset ældre og fysisk handicappede beboeres behov.

Højhuset får en ny skal af glas og aluminium, som vil kunne beskytte betonkonstruktionen mod vind og vejr. Skallen består af godt 3.600 kvadratmeter glas og cirka 32 km aluminiumsprofiler, alt sammen med en vægt på 138 ton.

- Magisterparken består i dag af 319 boliger. Ud over højhuset rummer afdelingen 150 lejemål fordelt på treetagers blokke, der alle får nye badeværelser, ligesom der vil ske forbedringer med hensyn til blandt andet tag, facader, vinduer og indeklima - og lejlighederne i stueplan får adgang til egne haver og opholdsarealer, siger Ole Nielsen.

Magisterparken-projektet, der forventes at ville beløbe sig til 219 mio. kr., er nu så langt, at der kan holdes rejsegilde torsdag 28. august 2014 - og efter planen vil renoveringen være afsluttet om et års tid.
 
Navigation

Kontakt os

Tlf: 96 31 52 00

info@abhim.dk

Åbningstider

Mandag - onsdag kl. 10:00 - 14:00

Torsdag kl. 10:00 - 17:00
Fredag kl. 10:00 - 13:00


Telefontider


Mandag - onsdag kl. 9:00 - 15:00

Torsdag kl. 9:00 - 17:00
Fredag kl. 9:00 - 13:00


Se alle vores afdelinger

Vores kontoradresse

Himmerland Boligforening
Rendsburggade 22
9000 Aalborg

Tlf: 96 31 52 00

Cvr: 35 77 30 10

EAN: 5790001970789
© abhim.dk
 
 
Nej
OK

Søg dokumenter
Tryk her for at søge
Se boliger