Gå til Indhold

Himmerlands løsninger rollemodel for kommende ungdomsboliger

retur
Himmerland Boligforening optræder som rollemodel, når Danmarks Almene Boliger (BL), der er interesse- og brancheorganisation for de almene boligorganisationer, i denne uge slår dørene på for "Almene Boligdage 2014".

- Foruden en stor todages konference for flere end 1.000 ansatte og engagerede i Danmarks almene boligorganisationer er "Almene Boligdage 2014" en omfattende offentlig udstilling, hvor alle danskere inviteres indenfor i Danmarks almene boliger til udstillingen "How to House! - Arkitektur, velfærd og innovation".

For begge arrangementer er fokus på den mest aktuelle viden om innovativ arkitektur, byudvikling, socialt ansvar og fællesskab. I den forbindelse har arrangørerne bedt os fortælle om vores succes med hensyn til etablering og drift af ungdomsboliger, fortæller direktør Ole Nielsen, Himmerland Boligforening.

Den nordjyske boligforening har på kun tre år opført omkring 1.500 ungdomsboliger, hvilket også i et landsperspektiv har gjort den til en af de store spillere. Boomet i boliger specielt til de studerende har givet Himmerland Boligforening betydelig indsigt i, hvad det egentlig er, der tiltaler de unge beboere. Og om det siger Ole Nielsen:

- Vi gjorde os forlods alle mulige forestillinger om, hvad de unge gerne ville have, men da det kom til stykket, var det ikke det, som vi i starten havde fokus på, der var det væsentligste. En fredagsbar er ikke nødvendigvis, som vi tænker en fredagsbar. Og når vi forsøgte at indrette fælleslokalerne med smagfulde møbler, spurgte de unge, hvorfor vi ikke bare købte ind hos IKEA. 'De bliver jo stjålet alligevel', som de sagde. Helt så grelt er det ikke, men tankegangen er rigtig.

Som eksempel på nødvendigheden af at kunne tænke anderledes, når det gælder ungdomsboliger, nævner Ole Nielsen den projekterede etablering af "The Stage" i forbindelse med det nyåbnede ungdomsboligbyggeri Larsen Waterfront på havnefronten i Aalborg:

- Der bliver tale om en midlertidig scene til brug for unges egne koncerter eller andre kreative aktiviteter. For mig er det også velfærd, at vi kan tilbyde den slags. Det rækker ud over den almindelige almene kerneydelse og det er jeg ikke i tvivl om, at vores tilbud skal kunne gøre, hvis de skal være virkeligt interessante for fremtidens beboere af vores boliger, siger Ole Nielsen.

Læs udsendte pressemeddelelse her.


 
Navigation

Vores kontoradresse

Himmerland Boligforening
Rendsburggade 22
9000 Aalborg

Tlf: 96 31 52 00

Cvr: 35 77 30 10

EAN: 5790001970789
© abhim.dk
 
 
Nej
OK

Søg dokumenter
Tryk her for at søge
Se boliger