Gå til Indhold

Fællesarealer og socialt liv i vores ungdomsboliger

retur
Siden 2011 har Himmerland Boligforening opført mange nye ungdomsboligafdelinger.
I indretningen har fællesarealer haft en høj prioritering.

Vi har netop afsluttet en samlet undersøgelse af fællesarealernes benyttelse i fire af vores ungdomsboligafdelinger, nemlig afdeling 61, Seminariebyen, afdeling 62, Ramblaen, afdeling 65, Kvadratet og en af de ældre afdelinger med ungdomsboliger, afdeling 45, Sigrid Undsets Vej.

Formålet med fællesarealer er, at de skal give de unge mulighed for at indgå i sociale fællesskaber, som kan bringe liv og aktivitet til afdelingerne. Dette medvirker til øget bo-kvalitet og beboertilfredshed.

Vi har undersøgt de indendørs og de udendørs fællesarealer. De indendørs arealer er typisk fælleslokaler, der kan anvendes til fester, studiegrupper og andre sociale arrangementer. Udendørs er der blandt andet boldbaner/multibaner og arealer med havemøbler og grill.

Efter et år med de nye ungdomsboligafdelinger er det nu tid til at undersøge, hvordan disse fællesarealer reelt anvendes, og hvordan vi kan tilpasse dem de ønsker og behov, som de unge i afdelingerne har i dag. Samtidig undersøger vi anvendelsen af fællesarealer i et ældre boligområde, Sigrid Undsets Vej.


Undersøgelsens resultater skal blandt andet anvendes i dialog med afdelingsbestyrelserne, hvor vi kan identificere de væsentligste problemstillinger og handle ud fra disse. Ligeledes kan vi anvende resultaterne, når vi skal i gang med nye ungdomsboligbyggerier.
Undersøgelsens hovedkonklusion er:


Der er en overordnet tilfredshed med antallet af fælleslokaler, indretningen af fælleslokaler og faciliteterne i fælleslokalerne.
Ser man på de enkelte afdelinger, er der konkrete områder, hvor graden af tilfredshed er lavere end gennemsnittet.

I indretningen af fælleslokalerne, har der været mange gode initiativer i afdelingerne, hvor beboerne selv har funktionsopdelt og indrettet lokalerne. Fælleslokalerne kommer derved til at passe til netop deres hverdagsbrug.
Fælleslokalerne benyttes til flere forskellige formål. Ud over fester, bliver de benyttet af de studerende som grupperum, og til at mødes i andre sociale sammenhænge. Blandt andet har de i Ramblaen afholdt et julearrangement, hvor afdelingens beboere kunne deltage.

Af de udendørs faciliteter bliver multibanerne flittigt anvendt. Her kan man samles efter en lang dag med studierne, og mødes på en uformel måde.

I Himmerland Boligforening er vi glade for den opbakning, der har været til undersøgelsen - de gode input giver os indsigt i, hvad vi skal vægte i fremtidens ungdomsbolig.


 
Navigation

Kontakt os

Tlf: 96 31 52 00

info@abhim.dk

Åbningstider

Mandag - onsdag kl. 10:00 - 14:00

Torsdag kl. 10:00 - 17:00
Fredag kl. 10:00 - 13:00


Telefontider


Mandag - onsdag kl. 9:00 - 15:00

Torsdag kl. 9:00 - 17:00
Fredag kl. 9:00 - 13:00


Se alle vores afdelinger

Vores kontoradresse

Himmerland Boligforening
Rendsburggade 22
9000 Aalborg

Tlf: 96 31 52 00

Cvr: 35 77 30 10

EAN: 5790001970789
© abhim.dk
 
 
Nej
OK

Søg dokumenter
Tryk her for at søge
Se boliger