Gå til Indhold

28 ungdomsboliger i et af Aalborgs ældste huse

retur
Efter at en række gode eksempler på industrialismens bygninger i Aalborg såsom Baghuset i Vejgaard og den tidligere maskinmesterskole i Sankelmarksgade de seneste år er blevet ombygget til boliger, kommer turen nu til en fornem repræsentant for noget af byens ældste bevarede byggeri.

- Vi har netop fået den sidste godkendelse fra Aalborg Kommune og kan nu gå i gang med at omdanne ejendommen Algade 61 og Tiendeladen 7 fra kontor- og butiksindretning til bopæl for nogle af byens mange studerende, oplyser direktør Ole Nielsen, Himmerland Boligforening.

Det er et af det centrale Aalborgs ældste huse, der i løbet af det kommende års tid bliver til ungdomsboliger:

- Sammenlignet med de ungdomsboligbyggerier, som vi har gennemført de seneste år, er der ikke tale om noget voldsomt stort projekt. Alligevel er der grund til at hæfte sig ved det, for det hører til sjældenhederne, at gamle byhuse kommer i spil som spændende boliger for de studerende. Og der er virkelig tale om et særligt hus. Den ældste del af byggeriet er ifølge Kulturstyrelsen mere end 400 år gammelt og bortset fra Aalborghus Slot er Algade 61 sandsynligvis byens ældste bindingsværkshus, opført i perioden 1560-70. Dermed er det mindst et halvt århundrede ældre end Jens Bangs Stenhus, siger Ole Nielsen. Og han fortsætter:


- Det ligger os på sinde at bevare det overordnede udseende, men vi vil tilføre nyt, som vil være med til at gøre det endnu mere attraktivt for beboerne.

Bygningerne er på knap 1.400 kvadratmeter og de 35-49 kvadratmeter store lejligheder bliver fordelt i stueetagen samt på første, anden og tredje sal, mens der etableres fælleslokaler og vaskeri i kælderen. De 13 af lejlighederne bliver i to etager.

I kraft af beliggenheden i det centrale Aalborg er der begrænsede muligheder med hensyn til udearealer. Så meget desto mere lægger Himmerland Boligforening vægt på at designe byggeriets omgivelser på en måde, så der er stærkt fokus på aktivitet, ophold og socialt samvær.

Der bliver taget første spadestik på projektet, der har arkitekt- og ingeniørvirksomheden Kærsgaard & Andersen A/S som totalrådgiver, 24. oktober 2014 og Himmerland Boligforening forventer, at der vil kunne holdes rejsegilde i april næste år. Forløber alt efter planen, vil de 28 nye ungdomsboliger kunne tages i brug omkring 1. oktober 2015.

Den nye afdeling af boligforeningen får meget passende navnet Tiendeladen, der har knyttet sig til området gennem århundreder. En tiendelade er et velkendt begreb i Danmarks middelalder, idet tiende var en afgift, som blev betalt til kirkelige formål i forhold til indkomst eller egenproduktion, og en tiendelade det sted, hvor bøndernes korn til kirken, præsten og bispen blev opbevaret. Aalborgs tiendelade lå i forbindelse med sognekirken for Hasseris, Skt. Peders Kirke, der blev revet ned efter Reformationen i 1534. Kirken lå, hvor Pilegaards Antikvariat i dag ligger, på hjørnet af Algade og

Tiendeladen. Syd for kirken var der en mindre kirkegård og altså tiendeladen. I dag er kun vejnavnet Tiendeladen tilbage, men snart altså også 28 ungdomsboliger med det fælles navn Tiendeladen.

Se udsendte pressemeddelelse her.


 
Navigation

Vores kontoradresse

Himmerland Boligforening
Rendsburggade 22
9000 Aalborg

Tlf: 96 31 52 00

Cvr: 35 77 30 10

EAN: 5790001970789
© abhim.dk
 
 
Nej
OK

Søg dokumenter
Tryk her for at søge
Se boliger