Gå til Indhold

Solglimt og rejsegilde på havnefronten

retur
Vejret var strålende, da det var tid til rejsegilde på Larsen Waterfront torsdag den 3. oktober 2013. Man havde dog valgt at trække indendørs, så de ca. 160 håndværkere, rådgivere, gæster og folk fra Himmerland kunne have tørvejr, hvis oktobervejret skulle vise sig fra sin vanlige side.

Byggeriet af de 254 ungdomsboliger med Himmerlands nye administrationslokaler i stueetagen er kommet så langt, at det ifølge traditionen skal markeres og håndværkerne takkes for deres arbejde.

Efter en kort indledning fra Ole Nielsen, Himmerlands direktør, overtog borgmester Henning G. Jensen, Aalborg Kommune, talerstolen.

Hans indgangsvinkel var processen med byggeriet af de forskellige bygninger på havnefronten, med Musikkens Hus, det tidligere Kvægtorvet og de mange interessenter, der er i spil, når store projekter skal realiseres.

At det blev Himmerland Boligforening, som fik lov til at bygge så fornemt på havnefronten, og oven i købet på den grund, Musikkens Hus oprindelig var planlagt til at blive bygget på, havde ikke ligget i kortene fra starten, men sådan blev det nu alligevel.


Takket været forbilledligt samarbejde og fornemt arbejde fra håndværkerne, får Aalborg endnu et meget markant bygningsværk, som giver genlyd selv i hovedstaden.

Efter et trefoldigt hurra blev ordet givet til Ib Fruensgaard, formand for organisationsbestyrelsen.

Ib takkede A. Enggaard A/S, COWI og Henning Larsen Architects for fornemt samarbejde gennem byggeprocessen med Larsen Waterfront. Himmerland har i de sidste år bygget meget, men Larsen Waterfront er dog lidt af et hjertebarn.

Sidste taler var direktør Asger Enggaard fra A. Enggaard A/S. Han takkede for muligheden med at være med til at opføre et så markant byggeri. Han kunne f.eks. ikke udpege den mest markante bygning på havnefronten, men at Larsen Waterfront i hvert fald kommer til at kunne ses i landskabet.

Det er i øvrigt første gang, A. Enggaard A/S samarbejder med Henning Larsen Architects, et samarbejde som er gået over al forventning.

Efter endnu et trefoldigt hurra for bygherre, rådgivere og håndværkere var der helt efter traditionen åben pølsevogn.

Samtidigt var der mulighed for at bese en af ungdomsboligerne, hvor de første er klar til indflytning ved årsskiftet, komme ned i parkeringskælderen eller helt til vejrs for at se udsigten fra femtende etage, som bliver 49,5 meter over terrænet.


Fakta om Larsen Waterfront

Himmerland Boligforening afd. 66
Hovedentreprenør: A. Enggaard A/S
Totalrådgiver: COWI A/S
Arkitekt: Henning Larsen Architects
254 ungdomsboliger fordelt på fire forskellige boligtyper
Indflytning i første etape 1. december 2013
Afslutning 192 boliger til studiestart 1. september 2014
Erhvervslokaler ud mod Nyhavnsgade opføres af Pallisgaard A/S
Ny administration til Himmerland Boligforening i stueetagen

 
Navigation

Vores kontoradresse

Himmerland Boligforening
Rendsburggade 22
9000 Aalborg

Tlf: 96 31 52 00

Cvr: 35 77 30 10

EAN: 5790001970789
© abhim.dk
 
 
Nej
OK

Søg dokumenter
Tryk her for at søge
Se boliger