Gå til Indhold

Nordjyllands største bygherre har stærkt fokus på lærlinge

retur
Med nybyggerier og gennemgribende renoveringer for omkring 4,5 mia. kr. frem mod 2020 er Himmerland Boligforening aktuelt regionens største bygherre. Det mener direktør Ole Nielsen forpligter, når det gælder beskæftigelse af lærlinge og praktikanter.

Boligforeningen er i gang med en stribe større nybygnings- eller renoveringsprojekter. I alt er der hos de virksomheder, der netop nu arbejder på Himmerlands byggepladser, beskæftiget 249 mand, hvoraf 46 er lærlinge eller praktikanter inden for byggefag eller rådgivning.

- Set over de seneste måneder har fordelingen af beskæftigede på vores byggepladser været 15 procent lærlinge og praktikanter. Det er vi rigtig godt tilfredse med, for det er klart, at vi som den pt. vægtigste bygherre i Nordjylland har et stort ansvar, når det gælder såvel vores egen som vores samarbejdspartneres indsats for uddannelse af kommende medarbejdere ikke mindst til byggeriet, siger Ole Nielsen.

Reelt er procenttallet lidt højere, for hos boligforeningen selv er der i øjeblikket syv unge under uddannelse som ejendomsserviceteknikere.


Ole Nielsen oplyser, at boligforeningen naturligvis vil følge Aalborg Kommunes beslutning om anvendelse af klausuler om uddannelses- og praktikaftaler i udbudte bygge- og anlægskontrakter, men også gerne gå videre end som så:

- Spørgsmålet om gode praktiske uddannelsespladser til de unge er jo ikke noget, der kan skal anskues som en opgave, der skal løses netop nu. Det handler nok så meget om, at der også er både tilstrækkeligt mange og relevante uddannelsespladser langt ud i fremtiden. Alene hos Himmerland vil der også være masser af arbejdsopgaver om fire, seks og otte år, så vi har en enorm interesse i, at der uddannelses flere dygtige håndværkere.

Ole Nielsen oplyser, at Himmerland Boligforening for nylig har indledt arbejdet med udformning af organisationens fremtidige strategi for det sociale ansvar og her spiller beskæftigelse af fremtidens arbejdskraft en meget væsentlig rolle.


Fakta:
Til og med 2020 skaber Himmerlands projekter flere end 5.400 arbejdspladser, flertallet af dem lokalt og regionalt. Det gør, indtil det fulde omfang af det nye supersygehus i Aalborg er kendt, Himmerland til regionens største bygherre.

Himmerlands igangværende byggeprojekter er ungdomsboligbyggerierne Idrætsbyen og Larsen Waterfront, det kombinerede renoverings- og nybyggeriprojekt med flere end 100 familieboliger på Filstedvej og Liselund, renovering af godt 400 familieboliger på Sallingsundvej og Tambosundvej, renovering af Magisterparken med omkring 270 familieboliger og det hidtil største projekt under navnet "Kildeparken 2020", der er en renovering af Blåkildevej, Fyrkildevej og Ravnkildevej med over 1.000 familieboliger. 
Navigation

Kontakt os

Tlf: 96 31 52 00

info@abhim.dk

Åbningstider

Mandag - onsdag kl. 10:00 - 14:00

Torsdag kl. 10:00 - 17:00
Fredag kl. 10:00 - 13:00


Telefontider


Mandag - onsdag kl. 9:00 - 15:00

Torsdag kl. 9:00 - 17:00
Fredag kl. 9:00 - 13:00


Se alle vores afdelinger

Vores kontoradresse

Himmerland Boligforening
Rendsburggade 22
9000 Aalborg

Tlf: 96 31 52 00

Cvr: 35 77 30 10

EAN: 5790001970789
© abhim.dk
 
 
Nej
OK

Søg dokumenter
Tryk her for at søge
Se boliger