Gå til Indhold

Larsen Waterfront modtager de første beboere til jul

retur
Efter en intens byggeriperiode på 15 måneder, hvor man løbende har kunnet se ikke mindst et markant højhus skyde i vejret på Aalborgs havnefront, kan Himmerland Boligforening holde rejsegilde på sine seneste ungdomsboliger torsdag 3. oktober 2013.

I kraft af beliggenheden på havnefronten umiddelbart vest for Musikkens Hus og som en hæder til arkitektfirmaet bag - Henning Larsen Architects - har Himmerland Boligforening valgt at kalde det mere end 14.500 kvadratmeter store byggeri Larsen Waterfront.

- Byggeriet kommer til at rumme 254 ungdomsboliger på omkring 50 kvadratmeter hver. Fælles for dem alle er, at de har et stort vinduesparti til en svalegang, hvilket udnytter lysindfaldet fra vandet optimalt, og flertallet af boligerne har fjordkig. Der er virkelig tale om unikke ungdomsboliger på en helt exceptionel placering i byen, siger Ole Nielsen, direktør for Himmerland Boligforening.

Henning Larsen Architects har udformet Larsen Waterfront som to selvstændige bygninger: Op til Nyhavnsgade er der opført et hus, der stiger fra to til syv etager, og ud mod Limfjorden står nu en af havnefrontens mest iøjnefaldende bygninger i form af en hus, der gradvist stiger fra tre etager mod syd for at ende i et 15 etager højt byggeri mod nord.

I højhusets nederste etage indrettes næsten 1.300 kvadratmeter administration til Himmerland Boligforening og derefter følger dels ungdomsboliger, dels fællesfaciliteter. Mens terrænet er beskedne 2,5 meter over Limfjordens vande, er toppen af højhuset næsten 50 meter over terræn.

- De to bygningers facader, materialer og fysiske udformning forbinder dem visuelt til en samlet bebyggelse, der spiller fint sammen med de øvrige karakteristiske byggerier på denne del af havnefronten, siger Ole Nielsen, og han fortsætter:

- Jeg er ikke i tvivl om, at ungdomsboligerne med deres nærhed til studie- og kulturmiljøet omkring ikke mindst Nordkraft, Musikkens Hus, Utzon Center, Platform4 og Aalborg Universitets nye byggeri umiddelbart vest for Larsen Waterfront vil blive et utrolig flot bidrag til helheden. Og så vil byggerierne i samspil medvirke til at tilføre havnefronten liv og oplevelser 24 timer i døgnet.

Begge bygningers tage skråner med niveauforskelle på flere etager for at symbolisere overgangen fra by til havnefront og skabe et naturligt flow og et dynamisk, kraftfuldt udtryk mod Limfjorden. Tagene spiller dog også en anden væsentlig rolle:


- På samtlige tagflader vil der være solcellepaneler, der leverer el til husenes daglige drift - og på den højeste del af Larsen Waterfront vil der være et stort display, der viser hvor meget strøm solcellerne producerer. I det hele taget er der tale om et projekt, der er opført ud fra 2015-kravene til lavenergibyggeri, for vi kan holde et energiforbrug på beskedne 36 kW pr. kvadratmeter pr. år, fortæller Ole Nielsen.

Facaderne på begge Larsen Waterfront-bygninger er beklædt med gyldne, let bølgende strækmetalplader, der giver en levende udtryk, idet bølgerne i strækmetallet fanger og følger solen og det indirekte himmellys. Pladernes struktur betyder, at der bliver kastet skygger som let løv på de altangange, som alle ungdomsboligerne er orienteret imod.

- Omkring bygningerne skaber vi mulighed for byrum med lys og læ. Én plads bliver i eftermiddagstimerne til et stille, solbeskinnet uderum, mens andre får sol både morgen, middag og aften. Og fælles for byrummene er, at de ligger i læ mellem bygningerne, siger Ole Nielsen.

Larsen Waterfront, der ventes at få en samlet pris på omkring 280 mio. kr., opføres med A. Enggaard A/S som totalentreprenør. Foruden ungdomsboliger, fællesfaciliteter og Himmerland Boligforenings fremtidige administration kommer byggeriet til at rumme 850 kvadratmeter erhvervslokaler i stueplan, forberedt til en dagligvarebutik og en café.

Ole Nielsen oplyser, at de første 62 ungdomsboliger er klar til indflytning kort før jul i år, mens de resterende 192 vil kunne modtage de første lejere i forbindelse med studiestart 2014.

Fakta


 
Navigation

Vores kontoradresse

Himmerland Boligforening
Rendsburggade 22
9000 Aalborg

Tlf: 96 31 52 00

Cvr: 35 77 30 10

EAN: 5790001970789
© abhim.dk
 
 
Nej
OK

Søg dokumenter
Tryk her for at søge
Se boliger