Gå til Indhold

Rift om studieboliger

retur
Igen i år er der rekordmange unge, der begynder på en videregående uddannelse i Aalborg. Det giver et stort pres på boligmarkedet og selvom der er opført mange hundrede nye ungdomsboliger er der fortsat ikke tilstrækkelig kapacitet. Det råder Himmerland Boligforening bod på med en serie studieboliger.

Ligesom i 2011 har Himmerland Boligforening omdannet en række store lejligheder i det østlige Aalborg til studieboliger, indrettet til tre-fire studerende hver.

- Der var stor rift om lejlighederne, da vi første gang introducerede denne løsning forud for studiestart 2011 og med den ekstra søgning, der meldes om overalt på de videregående uddannelser, har vi valgt også at åbne for denne mulighed i år. Og billedet er helt det samme som sidste år. I øjeblikket har vi indrettet knap 50 lejligheder i det østlige Aalborg som studieboliger og det har skaffet foreløbig omkring 160 nye studerende tag over hovedet, fortæller direktør Ole Nielsen, Himmerland Boligforening.

Studieboligerne er indrettet i cirka 110 kvadratmeter store lejligheder, der med kun syv minutters cykleafstand fra Aalborg Universitet er et tilbud, der tiltaler rigtigt mange. Ole Nielsen fortsætter:

- De store lejligheder lader sig nemt opdele i bofællesskaber med eget værelse til tre-fire studerende og fælles alrum, køkken, bad og toilet. Det giver den enkelte rigtig god plads for en overkommelig husleje. Dermed er der så afgjort tale om et reelt alternativ til det øvrige boligudbud til byens mange nye studerende.

Himmerland Boligforening arbejder i disse år ihærdigt på at tilføre Aalborg mange nye ungdomsboliger af høj kvalitet. Boligforeningen har netop taget Kvadratet på Langagervej, Ramblaen på Niels Bohrs Vej og Seminariebyen i Odinsgade i Vejgaard i brug og her er 98 procent af boligerne nu optaget. Desuden er alle ungdomsboliger i etape 1 og 2 af Idrætsbyen på Hadsundvej i Vejgaard udlejet.

Aktuelt bygger Himmerland Boligforening yderligere ungdomsboliger i form af Henius House på den tidligere eternitgrund og Larsen Waterfront på den østlige del af Aalborgs havnefront, ligesom der opføres flere ungdomsboliger i Idrætsbyen. Tilsammen vil de seks byggerier betyde at Aalborg bliver tilført omkring 1.350 nye ungdomsboliger, hvoraf de sidste forventes klar til studiestart 2013.


 
Navigation

Vores kontoradresse

Himmerland Boligforening
Rendsburggade 22
9000 Aalborg

Tlf: 96 31 52 00

Cvr: 35 77 30 10

EAN: 5790001970789
© abhim.dk
 
 
Nej
OK

Søg dokumenter
Tryk her for at søge
Se boliger