Gå til Indhold

Henning Larsen-byggeri på Aalborgs havnefront klar til første spadestik

retur
Siden 1972 har Aalborg haft sit Aalto-byggeri i form af KUNSTEN. I 2008 kom Jørn Utzon til som den arkitektoniske hjerne bag det center, der i dag bærer hans navn. Og på Himmerland Boligforenings foranledning føjer Henning Larsen sig nu til de verdenskendte nordiske arkitekter med markant byggeri i Aalborg.

- Umiddelbart vest for Musikkens Hus opfører vi 254 ungdomsboliger i en utrolig spændende arkitektur udviklet af Henning Larsen Architects. Der bliver tale om to selvstændige bygninger: Op til Nyhavnsgade opfører vi et hus, der stiger fra to til syv etager. Og ud mod Limfjorden følger et af havnefrontens uden tvivl mest exceptionelle byggerier i form af en hus, der gradvist stiger fra tre etager mod syd for at ende i et 15 etager højt byggeri mod nord. Alt i alt er der tale om bygninger på mere end 14.500 kvadratmeter, siger Ole Nielsen, direktør for Himmerland Boligforening.

Aalborgs rådmand for Sundhed og Bæredygtig Udvikling, Thomas Kastrup-Larsen, tager sammen med formand for Himmerland Boligforening, Peter Anker, det første spadestik til ungdomsboligbyggeriet lørdag 16. juni 2012 kl. 11.30.

- I kraft af kombinationen af en arkitekt med et særdeles velkendt navn og beliggenheden ved Limfjorden har vi valgt navnet Larsen Waterfront til det nye byggeri, siger Ole Nielsen.

De to bygningers facader, materialer og fysiske udformning forbinder dem visuelt til en samlet bebyggelse, der kommer til at spille sammen med de øvrige karakteristiske byggerier på denne del af havnefronten. Ole Nielsen siger:

- Jeg er ikke i tvivl om, at ungdomsboligerne med deres nærhed til studie- og kulturmiljøet omkring ikke mindst Nordkraft, Musikkens Hus, Utzon Center og Aalborg Universitets nye byggeri umiddelbart vest for Larsen Waterfront vil blive et utrolig flot bidrag til helheden. Og så vil byggerierne i samspil medvirke til at tilføre havnefronten liv og oplevelser 24 timer i døgnet.

Begge bygningers tage skråner med niveauforskelle på flere etager for at symbolisere overgangen fra by til havnefront og skabe et naturligt flow og et dynamisk, kraftfuldt udtryk mod Limfjorden. Tagene spiller dog også en anden væsentlig rolle:

- På samtlige tagfladerne bliver der solcellepaneler, der leverer el til husenes daglige drift - og på den højeste del af Larsen Waterfront vil der være et tydeligt display, der viser hvor meget strøm solcellerne producerer, siger Ole Nielsen.

Facaderne på Larsen Waterfront bliver beklædt med en gylden, let bølgende strækmetalplade, der giver en levende udtryk, idet bølgerne i strækmetallet fanger og følger solen og det indirekte himmellys. Pladernes struktur betyder at der bliver kastet skygger som let løv på de altangange, som alle ungdomsboligerne er orienteret mod.

- Omkring bygningerne skaber vi mulighed for byrum med lys og læ. Én plads bliver i eftermiddagstimerne til et stille, solbeskinnet uderum, mens andre får sol både morgen, middag og aften. Og fælles for byrummene er at de ligger i læ mellem bygningerne, siger Ole Nielsen.

Larsen Waterfront, der ventes at få en samlet pris på omkring 280 mio. kr., opføres med A. Enggaard A/S som totalentreprenør. Foruden ungdomsboligerne kommer byggeriet til at rumme Himmerland Boligforenings nye administration, fællesfaciliteter til ungdomsboligerne og et par detaillejemål, der eksempelvis kan huse dagligvarebutikker.

Ole Nielsen forventer at byggeriet vil være klar til at modtage beboerne til studiestart 2014.

 
Navigation

Vores kontoradresse

Himmerland Boligforening
Rendsburggade 22
9000 Aalborg

Tlf: 96 31 52 00

Cvr: 35 77 30 10

EAN: 5790001970789
© abhim.dk
 
 
Nej
OK

Søg dokumenter
Tryk her for at søge
Se boliger