Gå til Indhold

Handicapboliger på eternitgrunden

retur
Ud over familie- og ungdomsboliger er Himmerland Boligforening nu i gang med at opføre 18 handicapboliger på den tidligere eternitgrund i Aalborg.

De 18 boliger, der indrettes specielt til udviklingshæmmede døve, opføres i et samarbejde mellem Aalborg Kommunes ældre- og handicapforvaltning og Himmerland Boligforening ? med boligforeningen som ejer og forvaltningen som driftsansvarlig.

- Vi har haft et rigtig godt forløb i den arbejdsgruppe, hvor kravene til byggeriet er blevet nøje gennemarbejdet. Der er mange særlige udfordringer, som følger med denne type byggeri og jeg er ikke i tvivl om at vi med de nye handicapboliger tager et stort spring fremad i forhold til eksisterende tilbud til handicappede, siger direktør Ole Nielsen, Himmerland Boligforening.

Aalborgs rådmand for ældre- og handicapforvaltningen, Tina French Nielsen, sagde i forbindelse med første spadestik at langt de fleste udviklingshæmmede døve, der skal bo i det nye byggeri, kommer fra botilbud på Gården, Umanakvej, Lektorvej og Lemvigvej:

- Allerede før barnet er kommet til verden, tør jeg godt sige, at det har været lidt af en hård fødsel. Der har skullet findes mange besparelser, og vi er gået fra 24 til 18 boliger. Men intet er som bekendt så skidt, at det ikke er godt for noget. For i stedet er aktivitetscentret på Hadsundvej ? dagtilbuddet for døve ? kommet med i projektet, og det tror jeg bestemt er en kæmpe fordel.


Byggeriet bliver organiseret i to klynger med seks boliger hver, én klynge med fire og én klynge med to boliger. Hensigten er hermed at skabe nogle mindre fællesskaber mellem beboerne inden for rammerne af den samlede bebyggelses store fællesskab.

Det nye byggeri på den tidligere eternitgrund har fået navnet Kridtsløjfen. Det er inspireret af adressen, som er Kridtsløjfen 50, men var oprindeligt blot tænkt som en arbejdstitel for projektet.

- Imidlertid viste det sig undervejs at de kommende beboere, som allerede har stiftet bekendtskab med byggeriet i dets indledende fase, på tegnsprog har udviklet en måde at beskrive deres nye boliger på, og så vil vi naturligvis ikke ændre navnet, siger Ole Nielsen.

Kridtsløjfen ventes klar til sommeren 2013. Det er i øvrigt på samme tidspunkt Himmerland Boligforenings to andre projekter på den tidligere industrigrund ? Mølleriet med 40 familieboliger og Henius House med 240 ungdomsboliger ? ventes klar.

FAKTA


 
Navigation

Vores kontoradresse

Himmerland Boligforening
Rendsburggade 22
9000 Aalborg

Tlf: 96 31 52 00

Cvr: 35 77 30 10

EAN: 5790001970789
© abhim.dk
 
 
Nej
OK

Søg dokumenter
Tryk her for at søge
Se boliger