Gå til Indhold

Aalborg bygger kollegium til unge kvinder

retur
1. november 2012 står et nyt kollegium klar til at modtage sine første beboere i form af 10 unge kvinder og deres børn.

Det nye kollegiebyggeri, der har Himmerland Boligforening som byg- og driftsherre, er en integreret del af det omfattende almene ungdomsboligbyggeri Idrætsbyen, som boligforeningen i denne tid er ved at etablere på Hadsundvej i Aalborg.

Boligerne, der er på 54 til 72 kvadratmeter, er forbeholdt gravide og spædbørnsmødre under 25 år, der er under uddannelse eller er uddannelsessøgende. Desuden er kollegiet henvendt til kvinder fra samme målgruppe, der endnu ikke er under uddannelse, men vil arbejde målrettet på at blive uddannelsesparate.


De nye kollegieboliger er placeret i en roligere del af Idrætsbyen, hvilket tilgodeser især mødre med mindre børn med behov for udendørs lege- og sovemuligheder. Alle boligerne er på to rum med egen terrasse og adgang fra servicearealer med en række faciliteter specielt henvendt til kollegiets beboere.

Kollegiet er etableret med tilskud fra Socialministeriets satspuljemidler, der medvirker til etablering, indretning og drift af byggeriets servicearealer.

Idrætsbyen, der fuldt udbygget kommer til at rumme flere end 450 boliger, indrettes dels i en eksisterende bebyggelse, der har været benyttet af KMD, Zleep Hotel, AaB Konference og AaB College, dels i nye bygninger, der opføres i sammenhæng med de eksisterende.

- Hensigten er at skabe et unikt miljø med masser af fælles faciliteter både inde og ude, herunder køkken, spisesal, fittnesslokaler, svømmebassin og auditorium, fortæller direktør Ole Nielsen, Himmerland Boligforening.

Idrætsbyens første beboere flyttede ind i byggeriets første boliger i forbindelse med studiestart i år og nu følger altså snart de unge kvinder og deres børn i den del af byggeriet, der er forbeholdt dem.


 
Navigation

Vores kontoradresse

Himmerland Boligforening
Rendsburggade 22
9000 Aalborg

Tlf: 96 31 52 00

Cvr: 35 77 30 10

EAN: 5790001970789
© abhim.dk
 
 
Nej
OK

Søg dokumenter
Tryk her for at søge
Se boliger