Gå til Indhold

450 børn med til at skabe mobil vandkunst.

retur
Børn fra tre skoler i det østlige Aalborg er med til at skabe en unik udsmykning til Sundheds-og Kvartershuset - og andre steder.

Adskillige måneders arbejde er klar til at blive præsenteret, når Sundheds- & Kvartershuset på Fyrkildevej i det østlige Aalborg fredag 23. november 2012 kan afsløre en vandkunst, der på flere plan er langt ud over det sædvanlige.

- Fra første færd har vores tanke været at skabe en mobil vandkunst. Ønsket om mobilitet hænger sammen med at kunst, som man har vænnet sig til, har det med at blive usynlig. Derfor har målet været at skabe et kunstværk, som kan flyttes - både rundt på matriklen og eventuelt til andre adresser. Og det er præcis hvad vi får. Et kunstværk, der kan flytte sig - og flytte os, fortæller formanden for Himmerland Boligforening, Peter Anker.

Det er boligforeningen, der har taget initiativ til kunstværket, ligesom man har bidraget økonomisk til dets realisering. De øvrige, der har doneret enten arbejdskraft eller penge, er Bladt Industries, Region Nordjylland, Nykredit, Det Obelske Familiefond, Aalborg Kommune, KPF Arkitekter og A. Enggaard.

Et andet klart sigte for vandkunstens bagmænd har været at inddrage lokalområdet i værkets tilblivelse. Også den ambition er blevet kronet med held. Peter Anker fortæller:

- Sundheds- & Kvartershuset signalerer i sig selv inddragelse, så det har været helt naturligt for os at gå efter en vandkunst, der har det samme element i sin tilblivelse. Derfor er vi rigtig glade for, at det er lykkedes at inddrage omkring 450 børn fra 3.-4. klasserne på de tre skoler i det østlige Aalborg.Også kunstneren, der har styret hele det kreative forløb, ser det som noget enestående at der har været så mange mennesker involveret. Hun hedder Anna K. Johannsdottir, bor i Brønderslev, men er ? som navnet måske afslører - fra Island:

- Det har været en fin proces at arbejde med børnene og de har engageret sig meget i at skabe hver deres del af vandkunsten. Nogle af dem havde fra starten ikke lyst til at være med, men efterhånden er de blevet begejstrede og som en af dem har sagt undervejs har det været fedt at være med til noget i billedkunst, der faktisk bliver til noget og skal bruges til noget.

Anna K. Johannsdottir fortæller, at hvert af børnene har produceret to kakler, én til vandkunsten og én til deres egen skole:

- Vandkunstens kakler, som jeg har taget med hjem og brændt, indgår som unikke dekorationselementer på et metalkar. Dette kar rummer fire kloder, der symboliserer kvarterets kildeveje. Vandet strømmer fra disse kloder og såvel vandet som kloderne er sammen med motiverne på kaklerne udtryk for de ting, som børnene holder af. Det samme gælder for de kakler, der er produceret til skolerne og som kommer til at knytte en naturlig forbindelse til vandkunsten.

Anna K. Johannsdottir, der er født og opvokset i Island, arbejder med keramik, masker, relieffer og frie former. Hun er uddannet fra Reykjavik Kunstskole (1975-77), kunsthåndværkerskole i Reykjavik (1977-83) og Kunsthåndværkerskolen i Kolding (1983-84) og hun har blandt andet udstillet på Børglum Kloster, Esbjerg Museum, Frederikshavn Kunstmuseum, i Rundetårn og i Nikolai i København samt i Sverige, Letland og Island.

Vandkunsten afsløres officielt i forbindelse med et arrangement for de mange medvirkende børn fredag 23. november 2012


 
Navigation

Kontakt os

Tlf: 96 31 52 00

info@abhim.dk

Åbningstider

Mandag - onsdag kl. 10:00 - 14:00

Torsdag kl. 10:00 - 17:00
Fredag kl. 10:00 - 13:00


Telefontider


Mandag - onsdag kl. 9:00 - 15:00

Torsdag kl. 9:00 - 17:00
Fredag kl. 9:00 - 13:00


Se alle vores afdelinger

Vores kontoradresse

Himmerland Boligforening
Rendsburggade 22
9000 Aalborg

Tlf: 96 31 52 00

Cvr: 35 77 30 10

EAN: 5790001970789
© abhim.dk
 
 
Nej
OK

Søg dokumenter
Tryk her for at søge
Se boliger