Gå til Indhold

Lejebolig hos Aalborgs største boligforening

Lejebolig i en boligforening

At finde en bolig handler ikke kun om at have tag over hovedet. Det handler lige så meget om at finde et sted, som kan kaldes for hjem. For et hjem er den base, hvor du skal have plads til at leve dit liv på den måde du har lyst til. Det vil vi gerne hjælpe med her hos Himmerland Boligforening, og derfor finder du som medlem hos os en bred vifte af boliger i Aalborg og omegn.

Med en almen lejebolig hos os, bliver du en del af Aalborgs største boligforening med over 7.500 boliger at vælge mellem. Vi har afdelinger i det meste af Aalborg samt i Svenstrup, Skørping og Mariager, så hvis ikke drømmeboligen ligger i Aalborg, har vi også muligheder uden for byskiltet.
Når du søger boliger hos os, kan du opstille de søgekriterier, der er vigtige for dig. På den måde kan du hurtigt danne dig et overblik over, hvilke boliger, som passer til de søgekriterier du har opstillet og hvad der kan lade sig gøre indenfor dine ønsker.

Sådan søger du boliger

Når man er medlem af en boligforening, står du ofte på venteliste for at få tilbudt en lejebolig. Det kan for nogen lyde afskrækkende, fordi vi ofte først begynder at kigge efter ny bolig lige, når vi skal bruge den, men lad det ikke skræmme dig. For hvad enten dit behov for bolig er akut eller først kommer om nogle år, er det altid en god ide at være medlem hos os.

Udover, at du som medlem, får adgang til at skrive dig på ventelister til vores boliger, så får du også adgang til vores "her og nu" boliger. En "her og nu" lejebolig er boliger, der er klar til indflytning med det samme. Så skulle du ende med at stå i en situation, hvor du akut har brug for en bolig, så kan vi også være behjælpelig med det. Det eneste krav er blot, at du er medlem og at du tilmelder dig en venteliste.
 
Vi ved, at det kan være overvældende at søge ny bolig, og derfor har vi lavet guide til boligsøgning hos Himmerland Boligforening.

 
Du kan læse mere om boligsøgningsprocessen her. 


Guide om boligsøgningsprocessen 

Ændringsfrihed i din lejebolig

Det er altid dejligt at bo et sted, hvor vi synes vi kan se os selv i, men ofte er det forskelligt, hvad vi som lejere sætter pris på at have i vores nye hjem. Derfor har du, som medlem hos os, ændringsfrihed.
Det vil sige, at du som lejer, har råderet over din lejebolig, og dermed ret til at forandre eller forbedre din bolig også selvom du "bare" bor til leje. Hvis du f.eks. ønsker at installere en opvaskemaskine i køkkennet eller forbedre badeværelset, så skriver du blot en ansøgning eller ringer til os, også tager vi en snak om dine ønsker. Ændringsfriheden giver dig mulighed for at kunne sætte dit eget præg på boligen, så du rigtig kan føle dig hjemme i dit nye hjem.

Fordele ved boligforening

En boligforening udlejer almene boliger, som er boliger, der i sin tid blev lavet for at kunne favne alle samfundslag. Der er derfor en lang række fordele ved at melde sig ind i en boligforening, fordi det er lejerne selv, som også er en del af bestyrelsen. Lejerne kan på den måde få medbestemmelse i de beslutninger, der skal træffes i den pågældende boligafdeling. Dette kaldes også beboerdemokrati og er her hos os i Himmerland Boligforening baseret på nøgleordene medbestemmelse, tryghed, service og dialog. Alle disse nøgleord er med til at sikre dig, som lejer, den bedste levestandard i din boligafdeling. Det er nemlig beboerne, der bestemmer i de enkelte afdelinger.

Med en lejebolig i en boligforening er du også sikret en lav husleje, da der ikke er nogen, der skal tjene på den. Prisen for at bo til leje hos Himmerland Boligforening bliver holdt på et niveau, der svarer til de faktiske udgifter, som er i den pågældende boligafdeling. Det betyder, at du er sikret en form for økonomisk tryghed, da boligafdelingen i princippet selv afgør, hvilke arbejder, der skal laves i købet af året, og dermed selv er med til at fastsætte huslejen. I en almen bolig kan du derudover også søge om boligstøtte og indskudslån hos kommunen.

Hos Himmerland Boligforening har vi over 70 ansatte tilknyttet vores afdelinger, som har til opgave at servicere alle vores beboere bedst muligt. Det betyder, at du som lejer kan ringe til nogen, hvis der opstår problemer i din bolig. Så behøver du ikke bekymre dig om, hvem du skal kontakte, hvis vandhanen pludselig drypper. 

Forskellige boligtyper

Hos Himmerlands boligforening er vores boliger opdelt i tre hovedkategorier: familieboliger, ungdomsboliger og seniorboliger. Det gør det muligt for dig at søge helt specifikt efter den lejebolig, som passer til det sted du er i livet. Vi ved nemlig, at forskellige tidspunkter i livet kan kræve forskellige typer af bolig, og derfor har vi et bredt udvalg af boligtyper, så du er sikret boliger for livet.

Om du bor i ungdomsbolig, familiebolig eller seniorbolig får du stadigvæk alle de samme gode fordele ud af det. Det gode ved, at der er forskellige boligtyper er, at de er tilpasset til det sted du er i livet. Så ved f.eks. at vælge ungdomsboliger er fordelen, at du kommer til at bo i en afdeling med andre unge. På samme måde gælder det med familieboliger og ældreboliger, at fælleskabet i afdelingen passer til dig, og der hvor du er i livet. Vi kan derfor hjælpe dig videre med din næste lejebolig uanset, hvilke behov du har.

Anciennitet og ventelister

Når du er står på venteliste optjener du anciennitet, som medlem af Himmerland Boligforening. Anciennitet har indflydelse på din placering på ventelisten. Jo længere tid du har været medlem, jo mere anciennitet har du, og jo bedre en placering får du på ventelisten.
Det kan være svært at sige præcis, hvor lang tid, der går før du får tilbudt en bolig. Det afhænger nemlig af flere ting, men allerede ved at skrive dig op, som medlem, er du et skridt videre til at finde din næste lejebolig.

Vi glæder os til at hjælpe dig med at finde dit nye hjem.

 
Navigation

Kontakt os

Tlf: 96 31 52 00

info@abhim.dk

Åbningstider

Mandag - onsdag kl. 10:00 - 14:00

Torsdag kl. 10:00 - 17:00
Fredag kl. 10:00 - 13:00


Telefontider


Mandag - onsdag kl. 9:00 - 15:00

Torsdag kl. 9:00 - 17:00
Fredag kl. 9:00 - 13:00


Se alle vores afdelinger

Vores kontoradresse

Himmerland Boligforening
Rendsburggade 22
9000 Aalborg

Tlf: 96 31 52 00

Cvr: 35 77 30 10

EAN: 5790001970789
© abhim.dk
 
 
Nej
OK

Søg dokumenter
Tryk her for at søge
Se boliger