Gå til Indhold

Ungdomsbolig

Aalborg er kendt for sin store mængde af ungdoms- og studieboliger, hvilket er et tydeligt tegn på byens satsning på studielivet. Derudover har byen som noget særligt en fælles opskrivningsportal ved navn Studiebolig Aalborg, som er gratis at blive tilmeldt.

Hvad enten man ønsker at bo centralt eller tæt på sin uddannelse, så byder Aalborg på et hav af muligheder. På denne side vil vi give dig et overblik over, hvilken type boliger man kan få.

Bemærk: Alle vores studieboliger søges via Studiebolig Aalborg
Ellers kan du klikke her hvis du ønsker et overblik over vores lejeboliger i Aalborg

LEJEBOLIGER

Etværelses studiebolig
Typisk vil de fleste søge en etværelses studiebolig. Disse kan variere fra alt mellem 15 og 40 kvadratmeter i nettoareal, og dermed kan de faktisk have samme areal som en toværelses. Forskellen her er blot ruminddelingen. Dermed er der også et stort prisspænd ved disse lejligheder, alt efter hvad man søger.

Toværelses studiebolig
Denne type lejlighed er til den studerende der ønsker sig mere plads, eller til parret hvor minimum én er studerende. Denne type bolig forekommer ikke lige så ofte som etværelses, men vi har dem dog i flere af vores ungdomsafdelinger både i 9000 og 9220.

Kollegie med fælleskøkken
For de mere fællesskabsøgende har vi kollegielejligheder med tilknyttet fælleskøkken. Det er en god måde at udvide sit netværk og lære nye mennesker at kende. Typisk er der tale om mindre lejligheder, som er billige at bo i, hvilket typisk også opvejes af store fællesarealer som giver plads til fællesskab.

Boligstøtte til studiebolig
Såfremt man har lav indkomst, er der i Danmark mulighed for at få boligstøtte af Udbetaling Danmark. Det er ikke alle typer af ungdoms- og studieboliger, som er berettiget til at få boligstøtte. Eksempelvis skal lejemålet have eget køkken og dermed er boliger med fælleskøkken ikke berettiget denne støtte. Det skal dog siges, at huslejen her typisk er væsentlig lavere, og at man dermed har mulighed for at finansiere det med sin SU.
Tips & Tricks før flytning

Vi har lavet en guide med gode tips og tricks, før man flytter. Den kan du læse her: 

FØR FLYTNING

Er du i en situation, hvor du er flyttet i ungdomsbolig og skal søge boligstøtte, så skal det gøres via borger.dk. Her har du ligeledes mulighed for at beregne, om du er berettiget til boligstøtte, og hvor meget du i så fald kan få i støtte.
 
© abhim.dk
 
 

Søg dokumenter
Tryk her for at søge
Se boliger