Tips og ideer for afdeling Ramblaen

Vi har alle, både som afdeling og som beboere interesse i at være opmærksomme på vores forbrug af vand, el og varme. Det gavner miljøet, giver en sundere bolig og skæpper lidt i pengepungen.

Det er vigtigt at følge sit forbrug. Det kan gøres ved selv at lave aflæsninger eller ved at tilgå forbrugsportaler – se mere ved at logge på ’Min bolig’ og find fanen ’Mit forbrug’.

Gode råd om el, vand og varme

El:

 • Fyld opvaskemaskine og vaskemaskine
  Ved at fylde opvaske- og/eller vaskemaskinen hver gang, og brug korteste program, der stadig kan klare opgaven.
 • Brug tørretumbleren mindst muligt
  Tørretumbleren bruger meget strøm. Brug den kun når det er nødvendigt. Tør tøjet i fri luft, det forlænger også tøjets levetid- og spar udgiften.
 • Er dine hvidevarer energivenlige? Læg mærke til energimærkningen når du er kigger på hvidevarer. Det kan nogle gange betale sig at skifte f.eks. en gammel vaskemaskine ud med en ny energieffektiv model.
 • Tø maden op
  Tø maden op i køleskabet – i stedet for at bruge mikroovnen. Hvis maden tøes op i køleskabet, afgiver de frosne madvarer kulde, så der bruges mindre el til afkøling.
 • Standby strøm
  Ved at slukke for de apparater, der ellers står i standby, kan du spare flere hundrede kroner om året.
 • Brug lavest mulige blus
  Når der laves mad, brug lavest muligt blus eller antal grader i ovnen, som er nødvendige for at tilberede maden.
  Brug også eftervarmen de sidste minutter.

Vand:

 • Vidste du, at dagligt bad på 10 minutter koster 1600-2700 kr. om året per person.
 • Hvis du vander blomster og planter i haven, så gør det efter duggen er faldet eller solen er gået ned. Derved undgår du at meget af vandet fordamper inden det trænger ned i jorden til planternes rødder.
 • Hav en kande med vand i køleskabet. Så slipper du for at bruge ekstra vand ved at lade hanen løbe, hver gang én i familien skal have et glas koldt vand.
 • Vidste du, at energivenlig opvaskemaskine er billigere at anvende til opvask frem for at vaske op i hånden.
 • Brug en balje. Når du vasker op, skræller kartofler eller skyller grøntsager i en balje i stedet for at lade vandet løbe, sparer du mange liter vand.

Varme:

 • Hold den samme temperatur i alle rum ved at have termostater på alle radiatorer indstillet på det samme. Det sikrer den bedste udnyttelse af fjernvarmevandet.
 • Vidste du, at en radiator bør være lunken/kold i bunden når den er varm i toppen. Det sikrer en god afkøling på fjernvarmevandet, hvilket giver den laveste varmeregning.
 • Fugtig luft koster mere at varme op end tør luft. Sørg derfor at lufte ud kortvarigt flere gange dagligt. Samtidig sikrer du et godt indeklima.
 • Spar på det varme vand.
  Stræb efter at bruge maks. 40 m3 vand pr. år, hvis du bor alene. Hvis I er flere i husstanden, bruger I sandsynligvis mindre vand pr. person, så her bør du gå efter at bruge maks. 30 m3 pr. år. Det svarer til hhv. 110 og 82 liter om dagen per person.
 • Tjek døre og vinduers tæthed
  Utætte døre og vinduer giver træk og kulde og et højt varmeforbrug. Man kan nemt selv undersøge døre og vinduer, ved at sætte en papirstrimmel i klemme i vindues-/dørfalsen. Der skal være en svag modstand når du forsøger at trække papiret ud med lukket vindue/dør
  Hvis din lejlighed er utæt, bør du kontakte dit Servicekontor.

Hvordan du undgår mug!
Her på hjemmesiden under "Undgå fugtskader" kan du finde materiale om, hvordan du kan gøre dit bedste for at undgå mug, skimmel eller fugtskader i din bolig.
Indeklimaet er vigtig for dit og din families velbefindende i det daglige – se afdelingens folder om Indeklima .

Har du selv nogen ideer?
Hvis du selv ligger inde med ideer eller tips, som du synes alle andre burde have del i, ideer, som kan være med til at gøre vores dagligdag lettere, så send dem ind til Himmerland på info@abhim.dk eller aflever dem dit Servicekontor.

Søg dokumenter
Tryk her for at søge
Se boliger
 
Navigation

Administrationsadresse

Himmerland Boligforening
Rendsburggade 22
9000 Aalborg

Tlf: 96 31 52 00

Cvr: 35 77 30 10

EAN: 5790001970789
© 2024 abhim.dk
 
 
Vi bruger cookies til at forbedre brugeroplevelsen Vi benytter funktionelle cookies til at få websitet til at fungere optimalt. De anvendes primært til anonym trafikmåling via Google Analytics, for at kunne analysere brugen af vores hjemmeside, så vi løbende kan forbedre funktion og indhold.

OK