Seminariebyen
- nye boliger i historiske rammer

Afdelingen består af i alt 185 velindrettede boliger.
49 familieboliger - rækkehuse/etageboliger - i størrelserne 2-3 og 4 rums.


136 ungdomsboliger i størrelserne 1 og 2 rums, som er placeret på hver sin side af områdets familieboliger.

Ungdomsboliger udlejes gennem

AKU-Aalborg.dk 

Seminariebyen er disponeret som et nært bymiljø med interne torve, stier, grønne fællesarealer og private haver. På det centrale torv ligger et stort fælles- og aktivitetshus.

Servicekontoret ligger Liselund 2A.

Himmerland Service Vejgård

 

Afdelingen ligger tæt på skoler, institutioner og gode indkøbsmuligheder.

 

Fakta om området

 

Buslinierne giver gode forbindelser til resten af byen.


I Vejgaard – tæt på uddannelsessteder, dagligvare- og specialbutikker, sportsfaciliteter og kulturelle tilbud – ligger et af Aalborgs nyeste boligområder: Ungdoms- og familieboliger etableret på et cirka 11.000 kvadratmeter stort areal, hvor der i hundrede år har været skole.

Med stort hensyn til de historiske rammer skaber Himmerland Boligforening blandt andet 136 ungdomsboliger og 49 familieboliger, der på fornem vis indgår i det samlede område, der er kendt som Seminariebyen.

 

 

 

Seminariebyen - Ungdom

 

 

 

 

Seminariebyen - Familie

 

Ungdomsboligerne indrettes i tidligere seminariebygninger, dele af den for længst nedlagte Vejgaard Vestre Skole og flere nyopførte bygninger.

 

Seminariebyen disponeres som et nært bymiljø med interne torve, stiforløb, grønne fællesarealer og haver. Det centrale torv ligger foran fælles- og aktivitetshuset, der er indrettet i skolens tidligere gymnastiksal – en bygning fra 1911, der er kommet til ny ære og værdighed.

  

Brochure om ungdomsboligerne i PDF

Den lange bygningshistorie afspejles i karakteristisk arkitektur fra flere perioder: De 100-årige bygninger fra den gamle folkeskole, seminariets byggeri fra 1960’erne og de nye huse, der er opført i forbindelse med områdets omdannelse til boliger.

 

Seminariebyen disponeres som et nært bymiljø med interne torve, stiforløb, grønne fællesarealer og haver. Det centrale torv ligger foran fælles- og aktivitetshuset, der er indrettet i skolens tidligere gymnastiksal – en bygning fra 1911, der er kommet til ny ære og værdighed.

 

Brochure om familieboligerne i PDF

 

 

 

 

 

Afdeling 61, Odinsgade er usædvanlig i og med, at der i samme afdeling findes to typer boliger ved forskellig vedligeholdelsesordning. I familieboligerne er der den såkaldte A-ordning og i ungdomsboligerne B-ordning. Husorden er derimod fælles i hele afdelingen.

Se begge dele under beboerinfo

 

Video om Seminariebyen

Søg dokumenter
Tryk her for at søge
Se boliger
 
Navigation

Administrationsadresse

Himmerland Boligforening
Rendsburggade 22
9000 Aalborg

Tlf: 96 31 52 00

Cvr: 35 77 30 10

EAN: 5790001970789
© 2020 abhim.dk
 
 
Vi bruger cookies til at forbedre brugeroplevelsen Vi benytter funktionelle cookies til at få websitet til at fungere optimalt. De anvendes primært til anonym trafikmåling via Google Analytics, for at kunne analysere brugen af vores hjemmeside, så vi løbende kan forbedre funktion og indhold.

OK