Beboermøde den 13. september 2022

Afdeling:
Fyrkildevej
Referent:
Line Kjærsgaard
Dato og kl.:
13. september 2022 kl. 19:00
Sted:
Fælleshuset
Deltagere:
Daværende bestyrelse: Bente Nørgaard, Tove Søndergaard, Janette Lemus, Kim N. Andersen, Jens Peder Andersen, Nicolaj Schjøtt Justsen og Line Skov Lykke Kjærsgaard Andre: Lars Hjorts Adserballe (Varmemester afd. 52), Jimmy Rasmussen (Økonomi, Himmerland Boligforening), Michael Knudsen (Byggeteknisk chef, Himmerland Boligforening), Tina Ochsendorf (OB), Rasmus Nygaard-Kjær (Inspektør afd. 52, Himmerland Boligforening)
1: Godkendelse af vedlagte forretningsorden for beboermødet

Afdelingsformand Jens Peder Andersen bød velkommen og præsenterede de fremmødte fra bestyrelsen og Himmerland.

 

Forretningsordenen blev godkendt

2: Valg af dirigent

Tina Ochsendorf (OB) blev valgt som dirigent.

3: Valg af referent

Line Kjærsgaard fra afdelingsbestyrelsen blev valgt som referent.

4: Valg af stemmeudvalg

Jimmy Rasmussen (økonomi), Rasmus Nygaard-Kjær (inspektør) og Joan Møller (beboer) blev valgt til stemmeudvalget.

5: Afdelingsbestyrelsens årsberetning

Jens Peder gav afdelingsbestyrelsen årsberetning:

 

Der har været mange ansøgninger gennem året, som bestyrelsen har behandlet. Som beboere i området kan man altid ansøge om ting, man ønsker at udføre, hvorefter bestyrelsen vil tage stilling til ansøgninger.

Der arbejdes stadig på de grønne arealer, og bestyrelsen arbejder desuden videre med Vild med Vilje, dog lidt forsigtigt.

Bestyrelsen har arbejde på at skaffe bænke og borde/bænke til området. Forhåbningen var, at de var leveret til sommeren 2022, men grundet leveringsproblemer har der desværre været forsinkelser.

Grundet efterspørgsel fra beboerne er pap-molokkens hul blevet lavet større, så pak nemmere kan komme deri. Husk dog stadig, at pap skal rives i mindre stykker.

I SU for Kildeparken har der været en større organisationsændring. Det kan noteres, at Fyrkildevej har fået vores egen varmemester, Lars Adserballe, som nu kun dækker Fyrkildevej, og ikke hele Kildeparken.

Afdelingsbestyrelsen har deltaget på repræsentantskabsmødet i Himmerland Boligforening, hvor der er stemt om medlemmer til hovedbestyrelsen.

Hangarprojektet eksisterer stadig, men har ændret form. Afdelingen er ikke involveret økonomisk, men supplerer med ideer.

Der er igen sat gang i cykeloprydning efter Corona. Desuden er der blevet sat flere cykelstativer op i afdelingen, men der arbejdes stadig på at placere flere.

Afdelingens gæstebolig er desuden ved at være færdig. Der er enkelte mangler, men den kan udlejes. Der køres en midlertidig ordning indtil årsskiftet, hvorefter pris og lejeforhold bliver revurderet efter erfaringer.

Afdelingen har fået opsat hundespande rundt på stier.

I fælleshuset er der blevet lavet ændringer i den permanente bordopstilling, og der kommer desuden nogle mere generelle vejledninger for fælleshuset ved udlejning, såsom en fast bordopstilling.

Afdelingen samarbejdede med Himmerland administration om julebelysning på erhvervstovet denne jul.

Fritidsudvalget har lavet en række arrangementer gennem året, både banko og forskellige ture.

Der er blevet indkøbt sneredskaber, der står i vaskeriet, som beboerne frit kan benytte.

Bestyrelsen har kigget meget på handicapparkering. Der har fra start været udlagt et antal pladser, men bestyrelsen har modtaget flere ansøgninger med ønsker om flere handicapparkeringspladser, som er forsøgt efterkommet bedst muligt.

Der er stadig gang i fjernvarmeforsøget på torv C. Derfor står det sorte skur stadig ved indkørslen til torv C.

Efterhånden som cykelstativerne bliver sat op, begynder reglerne for hvor cykler må stå desuden at blive efterfulgt. Indtil nu er der blevet holdt igen, fordi der ikke har været noget sted at parkere cyklerne.

Afdelingen har haft jubilæum sammen med resten af Kildeparken. Der bliver derfor planlagt en jubilæumsfest. Formen er ikke på plads endnu, men det forventes, at det bliver en større fejring for hele Kildeparken.

 

Beboere skal desuden være opmærksomme på, at der i blok 45-47 snart igangsættes byggeriet af en nødudgang i den ene kælderside, da kælderen i denne blok kun er bygget med en nødudgangs.

 

 

Opklarende spørgsmål fra salen:

 

Kommentar: Borde/bænke sættene, er det til fællesarealerne eller til stierne?

Svar: der bliver sat borde/bænke sæt på fællesområderne, og bænke på stierne. Men møblerne er ikke til de private fællesterrasser.

 

Kommentar: Hvorfor er lyset i opgangene tændt hele tiden?

Svar: Der er nogle sikkerhedsmæssige omstændigheder som skal være overholdt. Men Inspektøren vil se på mulige forbedringer.

 

Kommentar: Der udtrykkes en generel mangel på parkeringspladser, er det muligt at udvide antallet af parkeringspladser?

Svar: Der er en lidt skæv fordeling af parkeringspladserne. Der er inkluderet muligheder for at kunne udvide parkeringspladserne i arkitekttegningerne. Status er, at bestyrelsen venter på opgørelsen fra byggeriet, så der er oversigt over, om der skulle være penge i byggeri-budgettet, til at lave denne tilføjelse. Det skal dog bemærkes, at der stadig går noget tid, inden byggeriet er opgjort.

 

Kommentar: Er der planer om at lave ladestandere til El-biler i afdelingen?

Svar: Der er allerede lavet en aftale med Clever om fire pladser ved Sundhedshuset, som afdelingen ikke har skulle betale noget for. Dog er der desværre store leveringsproblemer, så hvornår de kan tages i brug vides ikke.

 

Kommentar: Hvorfor kan vi ikke kontrollere hvem der må holde på vores parkeringspladser?

Svar: Parkeringspladsen er ejet af Himmerland boligforening, men er til offentlig brug. Afdelingen kan derfor ikke bestemme hvem der må parkere her. Hvis der skal være kontrol, vil det blive meget besværligt for beboerne og kræve ressourcer til tjek af overholdelse af regler.

 

Kommentar: Er der mulighed for at få et borde/bænkesæt eller bare en bænk ved en af legepladserne.

Svar: I de borde/bænke der er blevet indkøbt, er det indregnet, at noget af dette skal stå ved nogle legepladser.

 

Kommentar: Juleudsmykningen behøver ikke være med lys, og man kunne eventuelt få børnehaven til at lave noget juleudsmykning. Svar:

Himmerland administration og bestyrelsen vil tage dette til efterretning.

 

Kommentar: Det er blevet observeret, at biler over 3500 kg holder her længere end de må.

Svar: Servicekontoret vil forsøge at holde øje, men hvis beboere observerer nogen, der ikke overholder reglerne, kan de også indgive en klage til servicekontoret.

 

Kommentar: Eventuelt tjek op på, om bilerne er efterladte.

Svar: Bestyrelsen vil overveje at lave en gennemgang ligesom der gøres med cykler hver år.

 

Kommentar: Bliver der kigget på muligheden for nemmere at komme op med cykler af kælderen.

Svar: Lars og Inspektøren har undersøgt det.

 

Kommentar: Hvad er definitionen af cykler, og hvad med handicapstole og parkeringen heraf. Man kunne eventuelt indrette dobbeltgaragen til parkering af el-køretøjer.

Svar: Bestyrelsen vil se på forslaget.

 

 

Beretningen blev godkendt.

6: Forelæggelse og godkendelse af budget for 2023

Jimmy Rasmussen forelagde regnskabet for 2022 og budgettet for 2023 i afdelingerne.

Grundet de stigninger som landet oplever lige nu, vil der være en huslejestigning på 2,81 % i afdelingen. Jimmy noterer, at det har været muligt at holde huslejestigningen lidt nede ved at nedskrive de årlige henlæggelser for afdelingen. Af den grund oplever denne afdeling også en mindre huslejestigning end mange andre afdelinger i Himmerland.

Nettokapitaludgifter stiger, fordi der er kommet flere lejemål i afdelingen.

Desuden er renteindtægterne faldet bort, og bliver nu en udgift.

De øvrige indtægter dækker over forskellige ting, såsom fond-støtte.

 

Budgettet for 2023 blev godkendt.

7: Indkomne forslag

Michael Knudsen fra Himmerland Administration styrede punktet.

Grundet de mange indkomne forslag (30) fra beboerne, forslog Michael, at nogle forslag, som omhandlende det samme, blev inddelt i afstemningstemaer. Samtidig blev det foreslået, at nogle forslag blev videregivet til Bestyrelsen uden afstemning, som de herefter kan arbejde videre med.

 

Afstemningstema 1: Mulighed for at opsætte hegn foran indgang/terrasser (forslag nr. 11, 13 og 16)

Emnet blev drøftet. Forslaget blev oprindeligt stillet som et punkt bestyrelsen ville arbejde videre med. Dog ønskede beboerne at tage det op til afstemning. Der blev enighed om en ændring i ordlyden, af de indkomne forslag. Denne ændring blev herefter præsenteret til afstemning. Forsamlingen godkendte den nye formulering:

Hegn kan opføres indenfor hæk/eller indenfor rende i flisebelægning med højde på 1,2 meter. Materiale og udformning skal være som øvrige hegn i afdelingen. Hegn skal reetableres ved fraflytning.

 

Der blev stillet forslag om at sende afstemningstemaet ud til urafstemning. Flertallet stemte ja hertil ved håndsoprækning.

Ved urafstemning kommer der en seddel rundt til alle beboere i afdelingen med spørgsmålet.

 

Afstemningstema 2: Det er tilladt at have 2 stk. hunde/kat pr. husstand. (forslag nr. 3, 4, 6 og 11)

Emnet blev drøftet. Der blev stille forslag om at sende afstemningstemaet til urafstemning. Flertallet stemte ja hertil ved håndsoprækning.

Afstemningstema 2 kommer ud på samme seddel som afstemningstema 1.

 

 

Afstemningstema 3: Det bestemmes at der skal etableres dørtelefoner i blokkene. (forslag nr. 2, 5 og 11)

Emnet blev drøftet. Inspektør Rasmus havde undersøgt udgiften til etablering af dørtelefoner, og det estimerede tal var 2,5 millioner. Hertil kommer vedligeholdelse. Der blev igen stille forslag om, at sende afstemningstemaet til urafstemning. Flertallet stemte ja hertil ved håndsoprækning.

Afstemningstema 3 bliver sendt ud på samme seddel som afstemningstema 1 og 2. Information om økonomien bag forslaget vil blive vedlagt. Samtidig informeres der om den eksisterende mulighed for at låse yderdøren og låse op med egen nøgle.

 

 

Afstemningstema 4: Der skal etablere vandhaner i haver ved blokke. (forslag nr. 10, 14 og 18)

Emnet blev drøftet. Det kom ikke til afstemning. I stedet blev beslutningen at: Beboere kan søge om autoriseret etablering af vandhane ved egenbetaling. Muligheden bliver beskrevet i et fremtidigt råderettighedskatalog.

 

 

Afstemningstema 5: Indhegnet område til hundeluftning (hunde uden bånd). (forslag nr. 7)

Emnet blev drøftet. Flere argumenter gik på, at der var frygt for, at folk ikke ville rydde op efter deres hunde. Servicemedarbejderne i afdelingen ønskede heller ikke denne opgave.

Forslaget blev ved håndsoprækning nedstemt.

 

 

Afstemningstema 6: Opsætning af videoovervågning i cykelkældrene. (forslag nr. 9)

Emnet blev drøftet. Inspektør Ramus havde undersøgt økonomien, og det vil ca. koste 1,3 millioner at opsætte, og kræver samtidig en tilladelse fra politiet, da kælderarealerne betegnes som offentlige arealer.

Forslaget blev ved håndsoprækning nedstemt.

 

 

Afstemningstema 7: Forbud mod trampoliner i haver ved blokkene. (forslag nr. 10)

Emnet blev drøftet. Bestyrelsen noterede, at der i husordenen i dag står, at trampoliner maks. må være 400 cm i diameteren, og der skam som minimum være 80 cm rundt om og hen til skellet.

Forslaget blev ved håndsoprækning nedstemt.

Det noteres dog, at servicekontoret i deres havesyn, vil holde øje med, om nuværende trampoliner overholder husordenens regler.

 

 

Afstemningstema 8: Midlertidig dispensation af brug af vaskemaskine og tørretumbler efter kl. 21 på grund af høje elpriser i dagtimerne. (forslag nr. 12)

Emnet blev drøftet. Mange beboere gav udtryk for, at de frygtede den eventuelle larm det ville give om natten. Bestyrelsen noterede desuden, at de nuværende regler i husordenen hedder til kl. 22, og ikke kl. 21 som forslag lyder.

Forslag blev ved håndsoprækning nedstemt.

 

Forslag der ikke blev sat til afstamning, men som der kan arbejdes videre med af den siddende bestyrelse var:

Forslag 1:

1.      Kravlenisser på enden af blokkene til jul.

2.      Hegn omkring legepladser, da børnene kan løbe ud foran biler.

-        Bestyrelsen kigger på legepladsen som beboeren nævner er et problem.

 

Forslag 8:

Betonklodser til spærring for trafik udskiftes med pullerter.

-        Bestyrelsen vil undersøge muligheder for forskønnelse.

 

Forslag 10:

Parkering mellem blokkene skal ændres til kortere tid, da nogle beboere har biler til at stå urørt i måneder. De skal ud på de store p-områder.

-        Ændring af parkeringsforholdene i afdelingen er besværlig, og skal samtidig overholde den gældende færdselslov.

 

Forslag 11:

2.   Konsekvens hvis Fælleshuset ikke anvendes i henhold til reglerne.

-        Bestyrelsen opfordrer beboerne til at indsende klager over beboere som ikke overholder reglementet når de lejer Fælleshuset. Servicekontoret ved altid, hvem der har lejet huset. Ellers ring til politiet. Bestyrelsen vil desuden se nærmere på muligheder for et samarbejde med et udkaldeselskab, der kan kontaktes ved brud på reglementet.

3.   Affald fra Fælleshuset fylder i molok ved nummer 60.

-        Servicekontoret vil holde ekstra øje med molokkerne efter fester.

4.   Kontrol med erhvervsbiler over 3500 kg på torv C. Skal holde ved Sundhedshuset.

-        Varmemestrene vil forsøge at holde øje, men ellers indsend en klage til servicekontoret.

6.   Opsætning af flere tørrestativer.

-        Der blev specifikt spurgt til tørrestativer i de fælles gårdarealer som nogle opgange har. Bestyrelsen opfordrer beboerne til at snakke sammen med deres naboer om eventuel at opstille et fælles tørrestativ her. Alle andre beboere er selvfølgelig også velkomne til at søge om tilladelse til opsætning af tørrestativ.

8.   Container ved børnehaven skal sikres bedre mod misbrug.

-        Der er allerede opmærksomhed på containeren og dens fremtid drøftes i bestyrelsen. Bestyrelsen vil se nærmere på forslag om indhegnet affaldsområde med adgang gennem vaskebrik eller lignende.

9.   Der ønskes mere tilstedeværelse fra bestyrelsens side.

-        Bestyrelsen kommenterede, at nogle af de punkter som forslagsstiller ønsker bestyrelsen tilstedeværelse på, ikke er noget, som bestyrelsesmedlemmerne har beføjelser til. Bestyrelsen opfordrede igen til, at hvis beboere ser noget eller nogen, som ikke overholder husordenen, at de sender en klage ind til Himmerland.

 

Forslag 15:

Ingen køretøjer på gangsti foran blok.

-        Bestyrelsen vil se på, om der kan gøres noget her.

 

Forslag 17:

Markering af første trin på reposen i blokkene.

-        Dette forslag er allerede besluttet i bestyrelsen, det mangler bare at blive udført.

 

Forslag 18:

Bedre skiltning og en afmærkning af cykelstien/gangstien ved Astrupstien, således der ikke køres meget tæt på garagerne.

-        Der er allerede lavet bedre skiltning. Bestyrelsen bemærker, at stien fra Astrupstien ikke overgår til kombineret cykel og gangsti, men kun en gangsti, hvorfor cykler vil køre ved garagerne. Bestyrelsen vil dog se på, om der kan gøres noget, så cykellisterne sænker farten.

 

 

8: Valg af 3 medlemmer til afdelingsbestyrelsen

Der var 81 husstande til stede på mødet – derfor var der 162 stemmer.

 

På valg er:      Janette Lemus – modtager genvalg

                   Kim Andersen – modtager genvalg

                   Nicolai Justesen – modtager ikke genvalg 

 

Formand, Jens Peder, meddelte på beboermødet, at han træder tilbage som formand. Derfor gik han også automatisk ud af bestyrelsen, men ønskede at stille op som alment bestyrelsesmedlem på samme møde.

 

Følgende beboere tilkendegav, at de ønskede at stille op:

Kristian, nr. 19

Markus, nr. 70A

Dorte Marie, nr. 62a

Dorte Andersen, nr. 108

Erling, nr. 78

Jens Peder, nr. 2

Janette (siddende)

Kim (siddende)

 

Ved afstemning blev følgende beboere valgt:

Markus, med 78 stemmer

Janette, med 63 stemmer

Kristian, med 51 stemmer

 

9: Valg til fritidsudvalg

På valg er: 

1 beboerrepræsentant til fritidsudvelaget, vælges for 2 år

2 hjælpere til fritidsudvalget, vælges for 1 år

 

Der var tre beboere som stillede op til fritidsudvalget. Da der skulle vælges 3 repræsentanter blev der enighed om ved mødet, at ved lodtrækning, at vælge hvem der blev beboerrepræsentant og hvem der blev hjælpere. Resultatet blev som følgende:

 

Beboerrepræsentant:

Birgit, nr. 56

 

Hjælpere:

Ruben, nr. 39

Dorte Andersen, nr. 108

10: Valg af suppleanter

Der skulle på mødet vælges to suppleanter til beboerbestyrelsen.

Følgende beboere stillede op:

Lene Winter, nr. 39

Erling, nr. 78

Kim, nr. 34

Jens Peder, nr. 2

Emma, nr. 27

 

Følgende beboere blev valgt som suppleant ved afstemning:

Lene Winter, med 53 stemmer

Emma Stagsted, med 47 stemmer

 

Lene blev derfor første suppleant, og Emma blev anden suppleant til bestyrelsen.

 

Note: Antallet af stemmeberettigede var på dette tidspunkt lavere, da flere var fået hjem.

11: Eventuelt

Forslag om, at dagsordenen til beboermøder ændres, så beboerforslag kommer tidligere i dagsordenen.

 

Bump på torvene, så biler kører langsommere. Specielt ved torv C.

 

Hvordan får man referat fra i aften? Svar: Det kommer op på hjemmesiden efterfølgende. Man kan desuden få udleveret en kopi på Servicekontoret.

 

Hvad indeholder gæsteboligen? Svar: Der kommer beskrivelse og billeder på hjemmesiden snart.

 

Vand i kælderen. Svar: Lars forsøger at finde ud af det med Rasmus Hjort, fordi der er usikkerhed om hvor midlerne til udbedring skal komme.

 

Fjernvarme skuret forbliver som udgangspunkt i perioden forsøget på torv C kører.

 

Elkabel der går ud til Humlebakken over Astrupstien, hvornår bliver det fjernet? Svar: Det er et hængeparti fra byggeriet. Der er usikkerhed om, hvornår det kan blive udbedret.

Søg dokumenter
Tryk her for at søge
Se boliger
 
Navigation

Administrationsadresse

Himmerland Boligforening
Rendsburggade 22
9000 Aalborg

Tlf: 96 31 52 00

Cvr: 35 77 30 10

EAN: 5790001970789
© 2024 abhim.dk
 
 
Vi bruger cookies til at forbedre brugeroplevelsen Vi benytter funktionelle cookies til at få websitet til at fungere optimalt. De anvendes primært til anonym trafikmåling via Google Analytics, for at kunne analysere brugen af vores hjemmeside, så vi løbende kan forbedre funktion og indhold.

OK