Beboermøde den 18. september 2023

Afdeling:
Fredrik Bajers Vej
Referent:
Hanne Gjesing Laursen
Dato og kl.:
18. september 2023 kl. 19:00
Sted:
Kanalhuset
Deltagere:
Til stede var: •39 beboere (udover bestyrelsen) •Hans-Henrik Mørkholt (formand) •Kai Stig Sørensen (næstformand) •Hanne Gjesing Laursen (sekretær) •Liv R. Reymert (bestyrelsesmedlem) •Marion Jensen (bestyrelsesmedlem) •Rasmus Nygaard-Kjær (inspektør) •Kim Olesen (økonomikonsulent) •Agnete Funder Nielsen (organisationsbestyrelsesmedlem) •Anders Klagenberg (varmemester)
1: Godkendelse af vedlagte forretningsorden for beboermødet

Forretningsordenen bliver godkendt.

2: Valg af dirigent

Agnete Funder Nielsen bliver valgt som dirigent og gennemgår dagsordenen.

3: Valg af referent

Hanne Gjesing Laursen bliver valgt som referent.

4: Valg af stemmeudvalg

Der bliver nedsat et stemmeudvalg bestående af varmemester Anders Klagenberg og økonomikonsulent Kim Olesen.

5: Afdelingsbestyrelsens årsberetning

Hans-Henrik fremlægger afdelingsbestyrelsens årsberetning. Den omhandler bl.a. etablering af ladestandere, det igangværende dræn- og beplantningsprojekt, udskiftning af stophaner og af enkelte tagplader, omfugning, løsning af udfordringen med utætte, sydvestvendte døre samt maling af skure. Derudover meddeles det, at et par beboere er afgået ved døden, og at afdelingen i sådanne tilfælde sender en hilsen til bisættelsen/begravelsen, såfremt Himmerland eller bestyrelsen får besked om dødsfaldet.
Spm: Hvad er en stophane?
Svar: Det er en ekstra sikring, hvis der bliver behov for at lukke for vandet. Stophanerne ses som små dæksler udenfor boligerne.
Beretningen bliver enstemmigt vedtaget.

6: Forelæggelse og godkendelse af budget for 2024

Kim Olesen gennemgår budgettet for 2024.
Der budgetteres med huslejestigning på 2 %, svarende til 13,72 kr. pr. m2. pr. år. Stigningen skyldes øgede udgifter til bl.a. forsikringer og henlæggelser.
Spm: Der er tidligere blevet varslet en huslejestigning på 3 %. Er de 2 % i stedet for den?
Svar: Nej, den allerede varslede huslejestigning på 3 % skyldes dræn- og beplantningsprojektet, mens stigningen på 2 % skyldes øgede udgifter i almindelighed.
Spm: Hvornår udløber lånet til dræn- og beplantningsprojektet, og vil det betyde et huslejefald til den tid?
Svar: Lånet har en løbetid på 20 år. Teknisk set kunne det give et fald i huslejen, når lånet udløber, men ofte forlænges eksisterende lån ifm. andre projekter.
Spm: Hvad sker der, hvis budgettet ikke godkendes?
Svar: I første omgang sendes budgettet til vurdering i Organisationsbestyrelsen, der er Himmerlands øverste myndighed. Hvis de vurderer, at budgettet er i orden, indkaldes der til et nyt beboermøde. Hvis det stadig ikke godkendes, sendes det til kommunen, der har tilsynspligt med almene boliger og kan vedtage budgettet. Kommunen holder løbende øje, og der afholdes årligt et møde – en styringsdialog – mellem Himmerland og Aalborg Kommune, hvor bl.a. nøgletal gennemgås.
Budgettet godkendes enstemmigt.

7: Indkomne forslag

Forslag 1 – Ændring i afdelingens husorden
Forslaget handler om, at hækkene skal klippes 2 gange årligt i stedet for 1.
Der er dialog om forslaget, og en beboer spørger bl.a., hvor grænsen mellem velholdt og ikke-velholdt går. Svaret er, at det er en faglig vurdering, men at der skal være en anden standard i haverne end fx ved sø- og kanalanlægget. Uanset om forslaget vedtages eller ej, skal hækkene – ligesom resten af haven – til enhver tid fremstå vedligeholdt.
Forslaget nedstemmes med 31 stemmer for, 35 imod, og 5 undlader at stemme.
Forslag 3 – Ændringer i afdelingens udendørs råderetskatalog
Forslaget omhandler havelåger ligesom flere af de andre forslag, men eftersom dette er det mest vidtgående, skal det behandles først.
Forslaget går ud på at ændre retningslinjerne for havelåger i Udendørs Råderet, så der ikke er krav om bl.a. bredde eller model.
Forslaget nedstemmes med 6 stemmer for, 40 imod, og 30 undlader at stemme.
Forslag 2 – Ændringsforslag til Udendørs Råderet
Forslaget handler om, at det skal være muligt at etablere højere og/eller tættere havelåger i baghaverne. Det er en ændring til Udendørs Råderet, så lågerne, der foreslås, allerede er tilladt andre steder i afdelingen.
Forslaget vedtages med overvejende stemmeflertal: 64 stemmer for, 0 imod, og 14 undlader at stemme.
Forslag 4 og 5 – Højere låger
Der er yderligere 2 forslag om mulighed for etablering af højere havelåger, men da det er vedtaget ved det foregående forslag, behandles disse 2 forslag ikke.
Forslag 6 – Udvidelse af B-konto’s råderet
Forslaget omhandler brug af B-ordningen, men det er lovgivningsbestemt, hvad B-ordningen kan benyttes til, så forslaget kan ikke behandles

8: Valg af 2 medlemmer til afdelingsbestyrelsen

På valg er:

Hanne Gjesing Laursen (nr. 146) – modtager genvalg

Kai Stig Sørensen (nr. 208) – modtager ikke genvalg
Louise Jensen (nr. 188) stiller op. Da ingen andre kandidater melder sig, er det Louise og Hanne, der vælges til bestyrelsen.

9: Valg af suppleanter

Laura Futtrup (nr. 94) vælges som suppleant.

10: Valg af fritidsudvalg

Ann-Carina Poulsen (nr. 182) og Louise Jensen (nr. 188) melder sig til fritidsudvalget.

11: Eventuelt

Spm: Der er forlydender om, at NTA nedlægger sig selv. Hvad skal der ske med NTA’s kunder?
Svar: NTA har solgt kabelnet til Stofa, som sikkert vil komme med et udspil ift. fibernet, der allerede er i afdelingen.
Spm: Er der planer om at lave et beboerhus i forbindelse med Green Hub House projektet (på grunden ved busgaden, Fredrik Bajers Vej og Damstræde), som vi beboere kan leje til fester?
Svar: Der er planer om at lave både et servicekontor for Kanalkvarteret og et beboerhus for vores afdeling og afdelingen på Damstræde. Det er endnu ikke defineret, hvad beboerhuset skal rumme, og hvad det skal bruges til. Der bliver formodentlig nedsat et udvalg, der skal diskutere dette.
Spm: Kan det passe, at det skal se så vildt ud på diget ved søerne?
Svar: Nej, bestyrelsen har rettet henvendelse til Himmerland, som er i dialog med regnvandslauget om at sætte noget i værk – der er fx mange tidsler i området, og de bør begrænses for ikke at dominere det hele.
Spm: Hvor kommer biodiversiteten ind i beplantningsprojektet? Umiddelbart ser det ud til, at der kun er sået græs i bedene ved parkeringspladsen ud mod Fredrik Bajers Vej.
Svar: Ud mod Fredrik Bajers Vej bevares fyrretræerne, og der bliver etableret beplantning med skrå kiler af græs igennem.
Rasmus Nygaard-Kjær orienterer om dræn- og beplantningsprojektet: Det ser voldsomt ud lige pt., fordi meget beplantning og mange træer fjernes. De træer, der fældes, fjernes af en grund – ofte af hensyn til bygningerne. Der bliver tilført flere planter, end der bliver fjernet, og der er større variation i de nye planter end i de gamle – til gavn for forskellige dyr. Det er et godt tidspunkt at plante på nu pga. vejret. I tørre perioder bør hæk og rullegræs vandes, men lige pt. skulle naturen selv klare vandingen. Hvis det bliver nødvendigt at vande, vil det i de fleste tilfælde kunne klares med 2-3 kander vand pr. vanding. Det er beboernes ansvar at vande i egen have.
Drænprojektet har været sat i stå i en periode, fordi der var nogle omstændigheder, som krævede en ”second opinion”. Det har vi fået, og vi kan fortsætte med projektet – det betyder, at dræningen laves, og haverne færdiggøres i ét stræk. De haver, der har græsplæne, får lagt rullegræs. Hvis man ønsker at få lagt fliser i haven (udover dem der er i forvejen), skal man selv betale for det – der kommer en skrivelse om det snarest.
Dræn- og beplantningsprojektet forventes afsluttet midt i december.
Spm: Repareres hegnene nu, hvor beplantningen fjernes, og skaderne kommer frem i dagens lys?
Svar: Det er en vurdering, hvad der skal laves. Der er budgetteret med reparation af hegn i projektet, men ikke udskiftning til helt nye hegn, da det ville blive for dyrt.
Spm: Kunne man ikke udskifte til vedligeholdelsesfrie hegn?
Svar: Muligheden er blevet undersøgt ifm. dræn- og beplantningsprojektet, men alene indkøb af hegn (uden montering) vil løbe op i omkring 1 mio. kr., hvilket vil medføre en betragtelig huslejestigning. Bestyrelsen og inspektøren vil kigge på det igen og se på muligheden for at lave en langsigtet plan for udskiftning af hegn til vedligeholdelsesfrie.
Spm: Må man tætne hegnet, hvis man bor et sted, hvor det er blevet meget åbent, efter beplantningen er blevet fjernet.
Svar: Ifølge Udendørs Råderet er der mulighed for at tætne hegnene ved terrasserne ved rækkehusene. Det er vurderet, at de større hegn vil få et meget massivt udtryk, hvis de tætnes, ligesom de vil blive meget udsatte i stormvejr. Det er ikke tilladt at lave løsninger, der ikke er beskrevet i Udendørs Råderet.
Beboermødet afsluttes med en tak til Kai Stig Sørensen for lang og tro tjeneste (37 år +/-) i afdelingsbestyrelsen.

Søg dokumenter
Tryk her for at søge
Se boliger
 
Navigation

Administrationsadresse

Himmerland Boligforening
Rendsburggade 22
9000 Aalborg

Tlf: 96 31 52 00

Cvr: 35 77 30 10

EAN: 5790001970789
© 2024 abhim.dk
 
 
Vi bruger cookies til at forbedre brugeroplevelsen Vi benytter funktionelle cookies til at få websitet til at fungere optimalt. De anvendes primært til anonym trafikmåling via Google Analytics, for at kunne analysere brugen af vores hjemmeside, så vi løbende kan forbedre funktion og indhold.

OK