Gå til Indhold

Vestbyen

Aalborg Vestby eller Vestbyen, som den kaldes i folkemunde, er betegnelsen for den vestlige del af Aalborg by. Bydelen er populær i forhold til lejligheder, og bydelen huser mange typer af borgere. Før i tiden var det i høj grad et arbejderkvarter, men så entydigt er det bestemt ikke længere. Bydelen er charmerende og samtidig sigende for Aalborgs moderne historie.

Hvor ligger Vestbyen?
Vesterbro er en hovedåre for infrastrukturen i Aalborg og agerer samtidig skillelinje mellem centrum og vest. Dermed kan man også sagtens bo i Vestbyen og samtidig bo få minutters gang fra Jomfru Ane Gade, gågaden, Nytorv og andet, der kendetegner det inderste af Aalborg Centrum. Foruden centrum grænser Vestbyen op imod Hasseris og Mølholm.

Langs Kastetvej følger Søheltekvarteret, hvor vejene er opkaldt efter danske søhelte som Peder Skram, Olfert Fischer, Tordenskjold, Edouard Suenson og Herluf Trolle. Disse ligger da også ganske tæt på limfjorden.


Bolig i Vestbyen

Der er en skøn blanding mellem villakvarterer og lejligheder i Vestbyen, hvor lejlighederne dog må betegnes som dominerende. Den del af vest, der grænser mod nord og centrum er hovedsageligt lejligheder, hvorimod de kvarterer der grænser mod Hasseris og Mølholm også har villaer.

I vest har vi lejligheder og faktisk ligger omkring 10 af vores afdelinger vest for centrum. I Søheltekvarteret er vi pænt repræsenteret, og her flyttede vores første beboere nogensinde ind. Senere har vi også fået boliger langs havnefronten ved Porthusgade, Brohusgade og ikke mindst Egholm Færgevej, hvor flere af boligerne har en storslået panoramaudsigt over limfjorden og Egholm.Sport og kultur

AaBs hjemmebane hører til i Aalborg Vestby, og det er naturligvis hovedattraktionen, når det kommer til sport og kultur. I forlængelse af stadion ligger Haraldslund, hvor der er svømmehal og motionscenter.

Traditionsklubben Aalborg Freja hører ligeledes til i vest, og selvom de ikke huserer i landets bedste rækker, så har mange aalborgensere stadig en tilknytning til klubben. Derudover afholder klubben Aalborg City Club, som tiltrækker mange tusinde mennesker til Aalborg.

Længst mod vest ligger Aalborg Travbane, hvor der er travløb med jævne mellemrum.


Seværdigheder i vest
Ligesom resten af Aalborg er der sket meget i vest de seneste år. Mest markant er det langs havnefronten, hvor både Streetfood og Vestre Fjordpark er kommet til inden for de seneste år. Hygge og nærvær er en del af kulturen i vest, hvor der findes flere kolonihaveforeninger og lystbådehavnen med masser af fine skibe.

Fjordbyen er ligeledes en af de markante og hyggelige steder mod vest. Her finder du små, selvbyggede og farverige huse, som skiller sig klart ud fra mængden. Officielt er det en kolonihaveforening og bydelen stammer fra at fiskerne før i tiden opbevarede deres fiskegrej i skurene. Fjordbyen er et skønt fristed fra storbyens liv, og derfor nyder mange aalborgensere en gåtur langs fjordbyen.
Kultur og handelsliv

Himmerland Boligforening støtter op om kulturen og handelslivet i vest og resten af Aalborg. Derfor bliver man som medlem af boligforeningen automatisk en del af Klub Himmerland, hvor man kan vinde fribilletter til lokale sportsbegivenheder og få rabatter på en lang række oplevelser såsom Gigantium og Aalborg Zoo. Det kan du læse mere om her: 

SE FORDELE
Ledig bolig i Vestbyen

Vi opdaterer løbende siden med ledige boliger i øst, vest og centrum. Find det samlede overblik her: 

SE BOLIGER
 
© abhim.dk
 
 

Søg dokumenter
Tryk her for at søge
Se boliger