Gå til Indhold

Overvejer du en lejebolig i Aalborg? 

- Så følg med her og bliv klogere på Aalborgområdet og Himmerland Boligforening

Lejebolig ved Himmerland
Boligforening
Ved Himmerland Boligforening findes der lejligheder i mange forskellige områder af Aalborg. Du kan derfor både finde en lejebolig midt i det pulserende centrum, men også lidt væk fra byens støj og med bedre mulighed for parkering. 

Vores boliger rangerer i alle størrelser til billige penge, og der er en lejebolig i Aalborg for alle - lige fra studerende til seniorer.

Hvis du søger en ungdomsbolig, kører alt vores udlejning gennem AKU, hvor du herigennem skal søge din nye bolig.

Er du derimod interesseret i at leje en lejlighed som et par, en familie, senior eller til dig selv, så har vi et stort udvalg af lejeboliger i hele Aalborg.

For at blive skrevet i kø til vores boliger, skal du være medlem. 

Fordele ved Himmerland Boligforenings medlemskab
Ved os kommer du til at bo i en almen boligforening og som medlem bliver du automatisk medlem af vores Klub Himmerland, hvor der gælder en række medlemsfordele.

Herfra kan du få op til 50 % rabat på forskellige seværdigheder i Aalborg. Dette gælder blandt andet 40 % rabat på Gigantium vandland og wellness og du kan komme to personer i Biffen i Nordkraft for éns pris. 

Der er langt flere fordele, som du kan få en oversigt over her:

SE MEDLEMSFORDELE

På den måde får du mest for pengene - selv i din ventetid.

Hvad kommer teksten til at handle om?
Teksten vil kort opridse nedenstående seks bydele i Aalborg. Fælles for alle områderne er, at Himmerland har boliger, du kan leje eller skrive dig op til.
Lejebolig i Aalborg i en af Himmerland Boligforenings afdelinger:
Ved du allerede nu, hvilken del af Aalborg du kunne tænke dig at bo i, så kan du vælge en af vores afdelinger her og søge om din foretrukne bolig.

SE BOLIGER

Er du derimod i tvivl og vil gerne høre mere om de forskellige områder, så læs med her.

Aalborg eller forstad?
Aalborg dækker selvsagt over et større område end blot postnummeret 9000, dog er de forskellige områder distinkte og ret forskellige. Derfor er det spændende at dykke ned i, hvad de forskellige områder i Aalborg har af kendetegn, seværdigheder og varemærker. 

Her kan du se, hvordan Aalborg ifølge Google maps dækker over et stort område af forstæder såsom Frejlev og Visse. 

Dog vil teksten her fokusere på de kendetegn, der findes i og omkring det centrale Aalborg.

Og det er netop hér du ikke kan undgå at høre steder som AalborgtårnetStreet FoodKunstenKarolinelundGadenSkovdalen og selvfølgelig Aalborgs største darling; karnevalAalborg centrum
Der er en lang række af parker i Aalborg. Især Kildeparken er velkendt både grundet dens centrale placering, men især på baggrund af, at det er i lige præcis den park, at karneval afrundes hvert år. 

Parken er kendt for sine syngende "træer". Der er blevet trykket 2.000.000 gange på søjlerne for at høre en masse forskellige kendte sange fra adskillige kunstnere. Derudover er Kildeparken Aalborgs ældste park, der blev grundlagt af arbejdere, der manglede et sted at slappe af. 

Når Kildeparken nævnes, kan den nemt forveksles med boligområdet, der er en samlet betegnelse for RavnkildevejBlåkildevejFyrkildevej og Hvidkildevej i det østlige Aalborg, hvor Himmerland, alle stederne, har lejeboliger. 

Er du mere til kulturelle aktiviteter, er der også rig mulighed for det. Tag i biografen, på kunstgalleri eller en tur i Aalborg Teater. Og skal du bo en armslængde fra det hele, så er vores nyopførte lejleboliger i Sankelmarksgade helt sikkert noget for dig.Vestbyen
Skal du til Vestbyen, er det helt sikkert værd at gå ad Reberbansgade. Her finder du byens madmekka, hvor du kan vælge mellem alverdens take-away hele vejen langs begge sider af vejen. De tilsluttende veje hertil er Valdemarsgade og Svendsgade. På netop disse to gader finder du én af ud af de 11 afdelinger der er at finde i Vestbyen. 

Reberbansgade og de nærliggende gader fik en stor befolkningstilvækst tilbage i 1800-tallet som følge af industrialiseringen. Tilvæksten satte gang i udbygningen af Vestbyen, der hermed blev en af de første arbejderkvarterer i Aalborg med boliger, fabrikker, forretninger og værtshuse. 

Efterfølgende har kommunen i 1990'erne brugt en stor bunke penge på at omdanne de indre gårde til små byparker for at gøre op med de skumle arbejderkvarterer. Derfor er Vestbyen nu en særdeles attraktiv bydel for alle befolkningsgrupper og rummer alt fra AaBs fodboldstadion, svømmehal, Fitness World til diverse dagligvarebutikker.

Desuden er kvarteret stemplet af tidligere danske søhelte, der nu ligger navn til en stor del af gaderne. Gaderne kaldes tilsammen Søheltekvarteret. I Søheltekvarteret er vi pænt repræsenteret, og faktisk flyttede vores første beboere nogensinde ind i vores lejeboliger - netop her.


Egholm Færgevej
På kortet over Vestbyen, er Egholm Færgevej illustreret vest for Vestbyen. På vejen hertil, passerer man Vestre Fjordpark, der ikke har rystet sit tidligere navn af sig, og derfor oftest kaldes Friluftsbadet. Eller i daglig tale, Frieren. Det er stedet, der om sommeren summer af liv med solbadning, højdeudspring eller paddleboarding.

Egholm Færgevej er for dig, der er til havudsigt og naturskønne områder. Derudover kan du med ganske få skridt stige ombord på forbindelsen til naturskønne Egholm ø. Øen, der ud over natur, byder på Danmarks største tartelet på Restaurant Kronborg.


Øgadekvarteret:
Bedre kendt i daglig tale som Øgaden. Omdrejningspunktet for denne bydel er i særdeleshed parken Østre Anlæg. 

Østre Anlæg er en hyggelig naturoase inde midt i Øgadekvarteret og i gåafstand til centrum. Tilbage i tiden var Østre Anlæg en teglværksgrav og rygterne siger, at søen endnu synker. 

Bybilledet er præget af en masse hyggelige vintagebutikker. En af dem er Butik Gejst, der både byder på kunst, tøj, interiør og en indbydende kaffebar.

Øgadekvarteret er et populært område at bosætte sig i og bærer præg af både nye lejeboliger og nogle af ældre karakter. I Øgaden finder du vores lejeboliger på både Østre Alle, Læsøgade og (selvfølgelig) Himmerlandsgade.Eternitten
Navnet stammer fra den tidligere eternitgrund, men stedet har forvandlet sig fra industriområde til en helt ny bydel. Tilbage fra industritiden står en søjle med graffiti, der minder om og symboliserer tiden dengang.

Området er blevet et moderne sted at bo eller arbejde. Der er nemlig en stor diversitet af både boligtyper og kontorbygninger. Den samme diversitet gælder indkøbsmulighederne, der indebærer en Netto, en Fakta og en føtex. 

Vores afdelinger i Eternitten byder både på almindelige familieboliger og ungdomsboliger. Så hvis du søger en lejebolig i Aalborg - med alt inden for en armslængde - er Eternitten et godt bud.


Vejgaard
Lidt længere østpå end Eternitten, finder du Vejgaard - en by i en by. Vejgaard er tugtet for deres særegen - så meget at Niarn og Anne fra ANRs radioprogram De Herreløse Hunde kreerede sangen Vejgaard-stil. Det beskriver godt den uhøjtidelige stemning, der er karakteristisk for netop Vejgaard. 

I Vejgaard har Himmerland både ungdomsboliger og almindelige lejeboliger. Vi har desuden et kollegium på Hadsundvej, der tidligere har været et hotel, der nu huser omkring 400 studerende. Aalborg Øst
Sidst men absolut ikke mindst - vores prisvindende Aalborg Øst. Himmerland Boligforening har vundet Byplanprisen sammen med Aalborg Kommune for omdannelsen af Aalborg Øst fra en udskældt bydel til et attraktivt boligområde med egen bykerne. 

Prisen overleveres for en indsats, der fremmer innovative og gode byområder. Det mener vi godt, at man må være stolt af. 

I Aalborg Øst kommer du lidt væk fra byens støj og får et hjem, der er omgivet af naturskønne områder og børnevenlige faciliteter. Derudover er det ved nogle af afdelingerne i Aalborg Øst blevet tilladt at holde husdyr. 

En af boligforeningens øst-afdelingerne har helt nyrenoverede ledige lejeboliger. Aalborg Øst er den bydel, hvor du finder absolut flest af Himmerland Boligforening afdelinger, da hele 19 af vores afdelinger er repræsenteret netop her. 
Alt i alt...
... er Aalborg kendetegnet ved, at du er i gå-afstand til det meste, og at der aldrig er længere end, at du kan cykle. Uanset hvilken bydel du vælger at bosætte dig i, så er der masser af gode samlingssteder og hyggelige aktiviteter.

Vi håber, du er eller bliver glad for at bo her!

Hvis ikke det pulserende byliv er noget for dig, har du også mulighed for at søge bolig i både Skørping, Svenstrup eller Mariager.

Lyder en lejebolig i Aalborg i en af Himmerland Boligforenings afdelinger som noget for dig, kan du nemt blive medlem her: 

BLIV MEDLEM


 
© abhim.dk
 
 

Søg dokumenter
Tryk her for at søge
Se boliger