Gå til Indhold

Med kongen i vaskehuset

1955retur
I takt med Golfparken færdiggørelse indrettede Himmerland i juli 1956 to udstillingslejligheder, hvor potentielle lejere og andre interesserede kunne orientere sig om lejlighedernes indretning. Al kritik af Golfparken blev gjort til skamme 14. juli 1956, hvor Kong Frederik 9., dronning Ingrid og prinsesserne Benedikte og Anne Marie i et tætpakket Aalborgprogram fandt tid til at besøge Golfparken. Alt, hvad der kunne krybe og gå i området var troppet op, da Kronebilen med en cigaretrygende konge ved rattet trillede op foran Golfparken.

Ved kongefamiliens ankomst bød Himmerlands formand velkommen og efter den traditionelle blomsteroverrækkelse gik turen videre til fællesvaskeriet. Her demonstrerede afdelingens husmødre, hvordan man brugte vaskemaskinerne, mens rulle- og strygestuens faciliteter også blev fremvist for de royale gæster. Herefter gik turen til fælleshuset og gennem en skov af pressefotografer og fotoknipsende beboere videre til de to udstillingslejligheder, hvor det nye byggeri blev drøftet og hvor især dronningen udviste stor interesse for indretningen.

Også i det store udland var der interesse for Golfparken, der i sommeren og efteråret blev besøgt af både studerende, ingeniører, arkitekter og embedsmænd fra blandt andet Belgien, Burma, Ceylon, Pakistan, Jamaica, Trinidad, Puerto Rico og en lang række andre lande.

Fra Jakob Ørnbjergs "Boliger til tiden - de almene boligorganisationer i Aalborg Kommune 1938-2012"

 
Navigation

Vores kontoradresse

Himmerland Boligforening
Rendsburggade 22
9000 Aalborg

Tlf: 96 31 52 00

Cvr: 35 77 30 10

EAN: 5790001970789
© abhim.dk
 
 
OK

Bliv medlem her
- og få fordelene fra i dag

Bliv medlem her

Bliv medlem
- og få fordelene fra i dag

Kun som medlem kan du stå på venteliste - og vælge din drømmebolig mellem vores mere end 7.000 boliger.

Samtidigt må du bruge alle de gode tilbud i Klub Himmerland fra første dag.
 

Søg dokumenter
Tryk her for at søge
Se boliger