Gå til Indhold

Eksperimentbyggeri i karréform

2001retur
I udgave nr. 5 i 2001 skrev Fagbladet Boligen om et "eksperimentbyggeri i karréform tæt ved havnefronten i Aalborg med arkitekter, som er blandt de fremmeste i landet". Der er tale om Comfort House.

I artiklen tager man afsæt i, at boligkarréen "for 80-90 år siden" havde sin storhedstid:

"Dengang vendte stuerne mod gaden, mens soverum og køkken vendte mod gården. Solen måtte så falde ind i boligen, som den bedst kunne. Da funktionalismen fra omkring 1930 krævede, at alle boliger skulle have samme mulighed for sollys, var det slut med at bygge karréer i en lang periode. 

Men karréens bymæssige kvaliteter har i nyere tid inspireret til at prøve igen. Således nu også i Aalborg, hvor netop den sluttede form og gårdrummet hører til bebyggelsens største kvaliteter. Kvarteret ved havnefronten består af store nyere byggerier, der er meget forskellige, og som udgør en temmelig spraglet helhed. 

I den sammenhæng er Himmerlands-karréen en velgørende undtagelse, der skiller sig ud ved store, rolige facader domineret af mørke partier men også med et ganske let udtryk. Karréen ligger i anden række fra havnefronten, men det er dog en bemærkelsesværdig fornem placering for en almen boligbebyggelse, og fra visse boliger er der udsigt over fjorden."

 
Navigation

Vores kontoradresse

Himmerland Boligforening
Rendsburggade 22
9000 Aalborg

Tlf: 96 31 52 00

Cvr: 35 77 30 10

EAN: 5790001970789
© abhim.dk
 
 
OK

Bliv medlem her
- og få fordelene fra i dag

Bliv medlem her

Bliv medlem
- og få fordelene fra i dag

Kun som medlem kan du stå på venteliste - og vælge din drømmebolig mellem vores mere end 7.000 boliger.

Samtidigt må du bruge alle de gode tilbud i Klub Himmerland fra første dag.
 

Søg dokumenter
Tryk her for at søge
Se boliger