Gå til Indhold

Cement nok, men mangel på træ

1949retur
"En ministeriel bekendtgørelse satte grænser for byggehastigheden: Der måtte kun opføres 4 opgange samtidig. Først når de var i rejsehøjde, måtte der støbes til de næste. Men på afdeling 8 med dens 312 lejligheder var vi snu. Der blev sat 5 håndværkersjak på samtidig, og de gik så - efter de gældende regler - i gang med 4 opgange hver.

I 1949 etablerede staten et materialekontor i Aalborg, og det er lettede lidt og sparede nogle rejser til København. Men svært var det. Mursten og cement kunne godt skaffes. Der var f.eks. nogle murermestre, der opkøbte store partier af den gode cement, den tyske værnemagt havde efterladt ved de ufuldførte fæstningsbyggerier på Vestkysten.

Men træ var en mangelvare, og vi blev bedt om at bruge erstatningsmaterialet Dafoleum til gulvbelægning i soveværelser og køkkener. Vi mente, det ville være svært at leje den slags lejligheder ud, så vi sloges for at finde noget træ.

Det var også småt med maling, og vi måtte kun hvidte opgangene. Om fliser til køkken og badeværelse kunne der slet ikke blive tale."

Afdelingsformand Hans Gundersen 
- i jubilæumsskiftet "Andelsboligforeningen Himmerland 1944-84"

 
Navigation

Vores kontoradresse

Himmerland Boligforening
Rendsburggade 22
9000 Aalborg

Tlf: 96 31 52 00

Cvr: 35 77 30 10

EAN: 5790001970789
© abhim.dk
 
 
OK

Bliv medlem her
- og få fordelene fra i dag

Bliv medlem her

Bliv medlem
- og få fordelene fra i dag

Kun som medlem kan du stå på venteliste - og vælge din drømmebolig mellem vores mere end 7.000 boliger.

Samtidigt må du bruge alle de gode tilbud i Klub Himmerland fra første dag.
 

Søg dokumenter
Tryk her for at søge
Se boliger