Gå til Indhold

Her er der ingen flytteplaner

For Hanne Gjesing Laursen og hendes mand Erik skulle Aalborg egentligt kun være et stop på vejen. Det handlede om at tage en uddannelse og så sikkert flytte tilbage til Randers. Men sådan gik det ikke, for parret blev i Aalborg og har nu boet på Fredrik Bajers Vej siden 2002. Og de har ingen planer om at flytte væk - overhovedet.

Hanne har siddet i afdelingsbestyrelsen siden 2008, og da begge forældre er glade for at bo, hvor de gør, er det ikke så underligt, at datteren Maren blev meldt ind i Himmerland Boligforening dagen efter sin 15-års fødselsdag. Hendes søster Stine skal også meldes ind, når hun fylder 15.


Stine er på det nærmeste født ind i boligforeningen, for hun kom til verden under den store vinterstorm i 2007. Da ambulancen kom for at hente Hanne, kørte den fast i en snedrive lige ved varmemesterkontoret ikke langt fra familiens hus. Og så blev Stine født i ambulancen. Ambulancefolkene havde allerede bestilt kolleger til at komme efter Hanne, men fødslen gik så hurtigt, at de ikke nåede frem i tide. I stedet kom et andet køretøj, der kunne trække ambulancen fri, så familien - nu med nyfødt datter - endelig kunne komme frem til hospitalet. 

Da Hanne og Erik flyttede til Fredrik Bajers Vej, kunne de straks mærke, at det var et godt sted. De var skrevet op i flere afdelinger, hvor der var mulighed for have. De havde forskellige tilbud i Kanalkvarteret, men valgte altså Fredrik Bajers Vej - og det har de ikke fortrudt. De er meget glad for området og den service de får: "Det er skønt, at vi kan ringe til varmemesteren, hvis der er et eller andet galt", siger Hanne.

Gennem årene har Hanne og Erik gjort huset til deres eget, blandt andet ved at sætte nyt køkken ind og udvide haven.Det er sjovt, at Stine blev født tæt på varmemesterkontoret, for 12 år senere vendte hun tilbage dertil for at deltage i møder som en af Kanalkvarterets fire børnedemokrater. Kanalkvarteret kom i starten af 2018 med i et landsdækkende projekt om børnedemokrati, finansieret af blandt andet Velux Fonden. 

De fire børnedemokrater har involveret sig i en række aktiviteter - for eksempel har de rådgivet en anden afdeling i forbindelse med en ny legeplads, ligesom de har deltaget i møder med andre børnedemokrater fra Rødovre, Slagelse og Odense. Børnedemokraterne holder jævnligt møder med to af Himmerland Boligforenings medarbejdere i Kanalkvarteret. 

På møderne taler de om, hvad der rører sig i Kanalkvarteret og i børnenes hverdag - og børnene giver deres bud på, hvordan Kanalkvarteret bliver et endnu bedre sted for børn. På et af møderne i 2018 talte de om demokrati - herunder demokratiet i en boligforening. 

De talte også om andre steder, hvor der er demokrati, eksempelvis i en kommune. Og vupti, så skrev de en mail til Aalborgs borgmester Thomas Kastrup-Larsen og spurgte, om han havde tid til at svare på nogle af deres spørgsmål. Det førte til en invitation til borgmesterkontoret, hvor han deltog i en snak om "det store demokrati".

Børnedemokraterne har også været i Odense for at mødes med andre børnedemokrater.

 
Navigation

Vores kontoradresse

Himmerland Boligforening
Rendsburggade 22
9000 Aalborg

Tlf: 96 31 52 00

Cvr: 35 77 30 10

EAN: 5790001970789
© abhim.dk
 
 
OK

Bliv medlem her
- og få fordelene fra i dag

Bliv medlem her

Bliv medlem
- og få fordelene fra i dag

Kun som medlem kan du stå på venteliste - og vælge din drømmebolig mellem vores mere end 7.000 boliger.

Samtidigt må du bruge alle de gode tilbud i Klub Himmerland fra første dag.
 

Søg dokumenter
Tryk her for at søge
Se boliger