Gå til Indhold
top_historie02

Mere for pengene

Med flere end 7.000 boliger er Himmerland Boligforening et spejl af samfundet - på tværs af køn, alder, indkomst, beskæftigelse, religion, fritidsinteresser, etnisk oprindelse, politisk overbevisning og alt muligt andet, der kan afskille mennesker. Og bringe dem sammen.

På denne jubilæumshjemmeside præsenterer vi i årets løb nogle af de mange dejlige mennesker, der bor eller har boet i en af vores afdelinger. Eller måske endda i flere af dem.

Fælles for dem alle er, at de har en god historie at fortælle om deres liv i Himmerland Boligforening. For mange af dem var det en opgradering af deres tilværelse at skifte til en af vores boliger. Eller de har oplevet opgraderingen, mens de har boet her. Og et fællestræk er, at de har fået mere for pengene, fordi de har valgt at bo hos os."Sådan et sted skal jeg aldrig bo"
Palle Brøndum boede i nærheden, da Danagården blev bygget i begyndelsen af 90'erne. 

"Sådan et sted skal jeg aldrig bo", tænkte han, men efter et års tid flyttede han ind, for nu var det blevet til "Der vil jeg bo". Og faktisk er Palle så glad for Danagården, at han har tænkt sig at blive boende - "til de bærer mig ud i en étværelses".
Palle taler varmt om fællesskabet i afdelingen, for eksempel grillaftenerne og når der er stor sommerfest i telt med 80 deltagere. Og så er han glad for, at han har mulighed for at sætte sit personlige præg på boligen - virkelig gøre den til sin egen.

"Råderet". Det er, hvad Himmerland Boligforening kalder det, når en beboer har mulighed for at gøre noget af alt det, man for eksempel ser i boligprogrammerne på tv. Det handler om forandringer og forbedringer i boligen - inden for meget vide rammer.

Himmerland Boligforening inspektører ser muligheder frem for begrænsninger. Derfor går de ikke slavisk frem efter en liste, men taler med beboeren om de ting, han eller hun gerne vil gøre ved boligen.


Fællesskab er en ting, vi igen og igen hører fremhævet af beboerne i Himmerland Boligforening
 

Fællesskab efter lyst og behov
For mange af beboerne i Himmerland Boligforening er fællesskab et centralt ord. Ikke som et sidde-lårene-af-hinanden-fællesskab, men at være fælles om ting, man har lyst til at dele med hinanden.

I nogle afdelinger er det store, veltilrettelagte fester. Andre steder er det mere spontane ting, der pludseligt opstår i kraft af livet mellem husene. Uanset hvad er fællesskab en ting, vi igen og igen hører fremhævet af beboerne i Himmerland Boligforening.

De har Himmerland i blodet 
Man kan roligt sige, at Veronica og Søren Simoni - og deres familie - har det i blodet. Ikke alene har de to boet i flere Himmerland-afdelinger gennem de seneste cirka 15 år. Deres datter, som fylder 18 i år, er skrevet op. Og hendes lillebror bliver det, når han runder 15. Om det så er Sørens forældre, bor de hos Himmerland.

I dag bor Veronica og Søren i Pontoppidanstræde. Det er de glade for. Men de tænker også med glæde tilbage på, da de flyttede fra et andet boligselskab til afdelingen på Ravnkildevej. Det, der virkelig gjorde forskellen, var den store have, som de dækkede over, når der var fest. Og at Søren selv kunne opgradere deres hjem ved at udvide terrassen til cirka 40 kvadratmeter.Kirsten og Ole og Danmarks dejligste hjem
Der er givetvis ganske mange, der mener, at de har landets dejligste hjem.

Men Kirsten og Ole Jacobsen har papir på det - både i form af tv-stationen DK4's pris "Danmarks dejligste hjem 2017" og det diplom, som rare naboer har givet dem.

Som så mange andre aktive ældre hygger Kirsten og Ole sig med at være ude, men glæden er mindst lige så stor, når de kommer hjem.


"Vi har byens bedste udsigt"
Hjem til de 140 kvadratmeter på 12. sal i Magisterparken, som de har valgt i stedet for en større villa. "Neeej, det er dejligt - så er vi hjemme", lyder det ofte fra dem begge.

De er også enige om, at de har byens bedste udsigt og beliggenhed: "Man finder ikke et sted som det her andre steder i byen". Her på 'Kavalergangen', som herrerne på 12. kalder deres etage - fordi der bor så mange flinke mænd. 
Navigation

Vores kontoradresse

Himmerland Boligforening
Rendsburggade 22
9000 Aalborg

Tlf: 96 31 52 00

Cvr: 35 77 30 10

EAN: 5790001970789
© abhim.dk
 
 
OK

Bliv medlem her
- og få fordelene fra i dag

Bliv medlem her

Bliv medlem
- og få fordelene fra i dag

Kun som medlem kan du stå på venteliste - og vælge din drømmebolig mellem vores mere end 7.000 boliger.

Samtidigt må du bruge alle de gode tilbud i Klub Himmerland fra første dag.
 

Søg dokumenter
Tryk her for at søge
Se boliger