Gå til Indhold

Lise bor i Liselund - selvfølgelig!

Ganske mange mennesker har boet i Himmerland Boligforening en stor del af deres liv. Det gælder for eksempel Lise Kjærgaard, som har haft sit hjem i afdelinger i Vestbyen, i Vejgaard og i det østlige Aalborg. 

I dag bor hun - for anden gang - i Liselund og hvis ikke lige præcis Lise skulle bo der, hvem skulle i grunden så? 

Sagen er, at Lises far var formand, da afdelingen blev bygget.
Han synes, at den skulle have et pigenavn. "Så sad han sådan og legede med navnet Lise, og så blev det Liselund. Det var jeg rigtig stolt af", fortæller Lise.
Ganske mange mennesker har boet i Himmerland Boligforening en stor del af deres liv. Det gælder for eksempel Lise Kjærgaard, som har haft sit hjem i afdelinger i Vestbyen, i Vejgaard og i det østlige Aalborg. I dag bor hun - for anden gang - i Liselund og hvis ikke lige præcis Lise skulle bo der, hvem skulle i grunden så? Sagen er, at Lises far var formand, da afdelingen blev bygget. Han synes, at den skulle have et pigenavn. "Så sad han sådan og legede med navnet Lise, og så blev det Liselund. Det var jeg rigtig stolt af", fortæller Lise.

"Som to måneders baby flyttede jeg med mine forældre fra København til Aalborg, hvor vi fik en dejlig lejlighed på Engtoftevej. Da jeg var tidlig teenager, flyttede vi til en større og nyere lejlighed på Kastetvej. I efteråret 1969 flyttede vi til et rækkehus i Liselund, hvor jeg boede, indtil jeg i 1971 flyttede hjemmefra, mens mine forældre blev boende."


Lise husker blandt andet Engtoftevej for en dejlig gård med en legeplads, men også som et sted med en uhyggelig kælder, hvor der efter hendes mening lugtede af "hjerteblod". Anderledes var det på Kastetvej, hvor kælderen var spændende og skolen tæt på.

Efter ungdomsår i Liselund fulgte en lang periode med bopæl på Sohngårdsholmsvej, i Sæby og i et selvbygget hus i Klarup, inden Lise og hendes mand Peter Anker Thorn i 1994 afhændede ejerboligen og vendte tilbage til boligforeningen. De flyttede til Aalborg Øst, hvor de først boede i en lejlighed på Ravnkildevej 56 - og efter cirka halvandet år på venteliste fik de et rækkehus på Ravnkildevej 25. Og i 2014 flyttede Lise og Peter Anker til den nyrenoverede afdeling Liselund, hvor de har et skønt rækkehus på 80 kvadratmeter.


Om sine mere end tre årtier i afdelinger af Himmerland Boligforening fortæller Lise:

"Som barn nød jeg at bo i en opgang med mange andre børn - der var altid nogen at lege med. Vi var tæt på hinanden og vores forældre kom også sammen privat. På Engtoftevej delte jeg værelse med min storebror Ole, men på Kastetvej fik jeg mit eget værelse, hvilket jeg syntes, var vidunderligt. Begge steder boede vi på tredje sal - måske havde mine forældre valgt det, fordi vi så slap for støj fra en overbo. Da vi flyttede til rækkehuset i Liselund, blev jeg hurtigt meget glad for haven. Vores naboer var folk vi kendte i forvejen, nemlig underboerne fra tiden på Engtoftevej, som vi havde bevaret et nært venskab med."


Lise fortæller om tiden uden for Himmerland Boligforening:

"De 20 år, vi boede i eget hus, var naturligvis også dejlige, men da vi ofte syntes, at der dukkede uforudsete udgifter op og at der var meget vedligehold, valgte vi at sælge huset. Og da vi flyttede ind i afdelingen i Aalborg Øst, var det som at komme tilbage til rødderne. Vi faldt lynhurtigt til, ikke mindst takket være de flinke og rare beboere i afdelingen."

Lise havde beholdt det medlemskab af Himmerland Boligforening, som hun fik i konfirmationsgave, så det var ganske naturligt for de to at flytte tilbage til boligforeningen.

Det blev til omkring 20 år på Ravnkildevej, men da huset skulle renoveres, besluttede Lise og Peter Anker at flytte til Liselund, hvor nye huse stod klar til at modtagere beboere. "Vi er meget glade for at bo her og vi har anlagt en dejlig have", fortæller Lise. 


Lise og Peter Anker mødte hinanden i 1969, flyttede sammen på Sohngårdsholmskollegiet i 1971, blev gift året efter og fik deres ældste barn, mens de endnu boede på kollegiet. Peter Anker ville være sømand som sin morfar, men Lise gav ham ren besked: Hvis han ville stå til søs, måtte de stoppe med at ses. Lise ville være lærer - og det blev Peter Anker også. "Skolevæsenet har været vores liv", siger han.

Peter Anker var lærer i Sæby, indtil Lise og han kom i kontakt med Aalborgs senere borgmester Henning G. Jensen, der var lærer på Tornhøjskolen. Han fortalte dem, at man manglede 11 lærere og så blev de begge ansat der. Lise blev på Tornhøjskolen frem til 2015, mens Peter Ankers karriere tog en anden drejning. Han var i en årrække ungdomsskoleleder i Aalborg Øst, inden han i 1995 vendte tilbage til folkeskolen som viceskoleinspektør på Gistrup Skole. Senere blev han skoleleder på Tofthøjskolen i Storvorde - og tog i Himmeland Boligforenings regi sin tørn som afdelingsformand på Ravnkildevej og derefter organisationsformand for boligforeningen som helhed.

Lise og Peter Anker betegner Liselund som et skønt sted. Blandt andet fordi deres rækkehus er uden trapper og dørtrin og fordi der er gåafstand til gode indkøbsmuligheder.

 
Navigation

Vores kontoradresse

Himmerland Boligforening
Rendsburggade 22
9000 Aalborg

Tlf: 96 31 52 00

Cvr: 35 77 30 10

EAN: 5790001970789
© abhim.dk
 
 
OK

Bliv medlem her
- og få fordelene fra i dag

Bliv medlem her

Bliv medlem
- og få fordelene fra i dag

Kun som medlem kan du stå på venteliste - og vælge din drømmebolig mellem vores mere end 7.000 boliger.

Samtidigt må du bruge alle de gode tilbud i Klub Himmerland fra første dag.
 

Søg dokumenter
Tryk her for at søge
Se boliger