Gå til Indhold

Der var gang i den i gamle dage

Ægteparret Louis og Kirsten Nielsen har ligesom Christa Bertelsen - i daglig tale Chris - boet i Magisterparken 37 fra den dag i efteråret 1963, hvor byggeriet stod klart. 

De har faktisk boet i de samme lejligheder lige siden - og der har i det hele taget ikke været den store udskiftning i de i alt seks boliger i opgangen gennem årene. Det tager de tre som udtryk for, at det altid har været et rart sted at bo. 

Og hverken Louis, Kirsten eller Chris kunne forestille sig at flytte.

Louis og Kirsten kom den gang i 1963 fra en kælderlejlighed i Aalborgs vestlige del - med toilet på gangen. De betalte 96 kr. pr. måned i husleje, hvilket nok var lidt billigt, da Louis var vicevært. Derfor var det i økonomisk forstand et stort skridt at flytte til Magisterparken, for her skulle de betale ca. 350 kr. om måneden. Louis' far sagde: "Det klarer I aldrig med tre små børn". Men Louis og Kirsten bor der altså endnu. Om at flytte til Magisterparken siger Kirsten: "Det var næsten som at flytte på landet".

Tiden op til indflytningen var hektisk. Louis arbejdede i Frederikshavn og det unge par havde svært ved at beslutte, om de skulle bo der eller i Aalborg. Enden på det blev, at de flyttede ud af kælderlejligheden og hen over sommeren og efteråret med boede i et telt i Sæby - med deres to børn. Det tredje barn blev født i december 1963 - cirka fem uger efter, familien var flyttet ind.


Chris og hendes mand flyttede til Magisterparken fra et gammelt hus i Priorgade. "Jeg ville jo gerne se, hvem jeg var gift med", siger Chris. Sagen var den, at Leif konstant arbejdede på huset. Chris husker tydeligt, at det regnede den dag, de flyttede ind i deres nye, lyse og venlige lejlighed i Magisterparken. Chris' far var enig med Louis' far, for han sagde til dem: "I er ikke rigtig kloge".

Chris, Kirsten og Louis er enige om, at livet i Magisterparken i gamle dage var fantastisk. "Vi kom hinanden ved og ku' hygge os sammen", siger Kirsten. "Vi kiggede bare ind hos hinanden", tilføjer Chris. Der blev holdt mange sjove fester og sammenskudsgilder i nr. 37. 


Der skulle faktisk ikke så meget til, før stuen blev ryddet for møbler, så der var plads til mange mennesker. "Der var gang i den i gamle dage", siger Louis og beretter om sjove ålegilder. Chris tilføjer: "Møblerne røg ind til naboen, så der blev plads"

Da de flyttede ind, var området præget af jord og mudder. Dette blev dog hurtigt erstattet af grønne arealer. Alle tre siger, at der var god plads og at børnene havde stor glæde af det. "Det var dengang børn legede ude", siger Chris. I 1960'erne boede der rigtig mange unge familier i området. Alene i de seks lejligheder i nr. 37 var der på et tidspunkt 16 børn. "Der var altid nogen at lege med og de fik masser af frisk luft", siger Kirsten.


I dag er der gode indkøbsmuligheder i området, men sådan var det ikke i starten. Men så åbnede købmand Nielsen sin butik - i første omgang i en gammel ishytte, der blev opstillet i området. I begyndelsen var der mere tale om en form for mejeriudsalg end en rigtig købmandsbutik. Der var kun åbent et par timer om morgenen, men efterhånden blev det til en vaskeægte købmandsbutik, der satte sit præg på dagligdagen i hele området.

Chris, Louis og Kirsten har gennem årene fulgt udviklingen i Magisterparken og det omkringliggende område. I dag hæfter de sig blandt andet ved, at mange tidligere beboere flytter tilbage Magisterparken. Det må da sige noget om, hvor skønt et sted det er.

 
Navigation

Vores kontoradresse

Himmerland Boligforening
Rendsburggade 22
9000 Aalborg

Tlf: 96 31 52 00

Cvr: 35 77 30 10

EAN: 5790001970789
© abhim.dk
 
 
OK

Bliv medlem her
- og få fordelene fra i dag

Bliv medlem her

Bliv medlem
- og få fordelene fra i dag

Kun som medlem kan du stå på venteliste - og vælge din drømmebolig mellem vores mere end 7.000 boliger.

Samtidigt må du bruge alle de gode tilbud i Klub Himmerland fra første dag.
 

Søg dokumenter
Tryk her for at søge
Se boliger