Bestyrelsesmøde den 8. marts 2017

Afdeling:
Mølleriet
Referent:
Jane Sall
Dato og kl.:
8. marts 2017 kl. 19:00
Sted:
Kælderen, Henius House
Deltagere:
Henrik Wiberg, Merete Vestenbæk, Karin Matthaei, Kurt Vestenbæk, Jane Sall (referent), fra Himmerland: inspektør Søren Leving, varmemester-vikar Torben
1: Siden sidst

a) Henvendelse fra en beboer vedr. renholdelse af skråningen fra blok 7 og hen til ståltrappen. Det er oplyst, at det er fa. Calums ansvar. Der er rettet henvendelse til Ejerforeningen Alexander Foss Gade, som allerede har været i gang med renholdelse af skrænten. Neden for trappen og ved cykelstativerne er Ungdomsboligerne Fjordblinks matrikel og ansvar. Deres niveau for renholdelse og oprydning kan vi ikke rigtig blande os i.
Spørgsmål om kompensation for rengøring inden ibrugtagning af gæstebolig ved leje i weekend drøftet. Formanden giver lejer tilbagemelding.

b) Formanden har rettet henvendelse til Aalborg Kommune vedr. regulering af måger. Dette vil blive iværksat så snart, der er sæson for udtyndning i bestanden.

2: Gæsteboliger - renholdelse og tilsyn

Varmemesteren oplyser, at den tidligere indgåede aftale om tilsyn inden genudlejning og kontrol af, hvilken rengøringsstand det lejede afleveres i, ikke er blevet gennemført siden overgangen til udlejning ved aktivering af chip. Ingen lejere er blevet afkrævet depositum p.g. af manglende rengøring efter den aftalte standard.
Det fastslås, at det heller ikke fremover er muligt for varmemesteren at foretage tilsyn mellem udlejning af gæsteboliger. Det påpeges, at det især i forbindelse med weekend-udlejning ikke er muligt akut at rekvirere rengøring, hvis det udlejede samme dag ikke afleveres rengjort efter den aftalte standard.
For at komme mislighold til livs, foreslår varmemesteren, at vi indgår en fast aftale med et rengøringsfirma, som rekvireres efter hver udlejning, så gæsteboligen afleveres efter samme standard ved alle genudlejninger. Udgiften til rengøring lægges oven i den aftalte udlejningspris.
Dette kræver, at varmemester eller Himmerland holder styr på, hvornår gæsteboligerne er udlejet, og at der rekvireres rengøring på afleveringsdagen, så det altid er muligt at finde tilbage til den lejer, der sidst har haft gæsteboligen, hvis rengøringsfirmaet konstaterer at noget er ødelagt eller ved ekstraordinær misligeholdelse.
Aftalt at varmemester indhenter en fast pris på standard rengøring af gæsteboliger.
Herefter drøftes en evt. beslutning og fremtidige procedurer for udlejning og tilsyn.

Det er konstateret, at der siden efteråret har været flere tilfælde af udlejning af gæsteboligerne i længere tid af samme personer, som muligvis kunne være studerende eller arbejdere, hvilket ikke er hensigten med boligerne, jfr. vores retningslinjer for leje af gæsteboliger i Mølleriet, som er udsendt til beboerne i afd. 63 og 64 senest i april 2015.
Her er det præciseret, at gæsteboligerne kun er til overnatning for beboernes gæster - dvs. familie og venner - og vi forventer ikke, at samme personer har gentagne ophold fra mandag til fredag mere eller mindre permanent? Aftalt at disse forløb skal undersøges nærmere. Hvis der er tale om udlejning, der ikke svarer til hensigten med gæsteboligerne, som supplement til beboernes egne boliger, så skal denne form for udlejning stoppes.

3: Parkering - Q-park

Søren Leving oplyser, at afd. 63 Henius House pt. ikke vil være med i en Q-park-ordning.
Der bliver i bestyrelsen givet udtryk for, at problemet med p-pladser pt. ikke er så presserende, men samtidig er det konstateret, at beboere fra Fakta-boliger og Valseværket stadig bruger vores molok- ker til deres affald, hvilket er nærliggende, når de også parkerer på vores pladser.
For at dæmme op for den trafik aftales, at vi foreligger forslaget om Q-park og parkeringstilladelser for beboerne i afd. 64, blok 7 og 8 på det førstkommende beboermøde i afdelingen.
Bestyrelsen er ikke nået til enighed omkring parkeringsløsningen. 4 er for og 1 er imod.

4: Gæstetoilet - gulvvarme

Da det er konstateret, at en beboer ikke har varme i gulvet i gæstetoilet, anbefales de beboere, der endnu ikke har haft åbnet for varmen på gæstetoilettet at afprøve om det fungerer.

5: Affaldssortering - ombygning af underskabe

Søren Leving oplyser, at der nu er fundet en løsning på affaldsstativ til skab under køkken-vasken. Dette er afprøvet hos bestyrelsesmedlem, som udtrykker det fungerer godt, og der er stadig plads til andet i underskabet. Det kræver en forandring af afløb og rør i 40 stk. underskabe og montering af nyt affaldssystem, som fastgøres i bunden af skabet. Samlet pris ca. kr. 60.000,-.
SL oplyser, at beløbet kan findes ved omplacering af udgifter i regnskabet uden ekstraudgifter for beboerne.

6: Beplantning af skel mod Fakta og Valsemøllen

En enig afdelingsbestyrelse anmoder inspektør og varmemester om snarest at få sat hegn og hæk i skel på begge sider af gangsti/brandvej, da byggeriet Valseværket nu er afsluttet. Vi ønsker ikke, der skal være så åbent til Fakta-boliger/Valseværket, som der er i øjeblikket, men at vores grund markeres tydeligt i håb om at begrænse trafikken.

a) Vedr. tilbageførelse af grønne arealer, som er ødelagt af byggeriet Valseværket, er arbejdet gået i gang. Græsplænen bliver planeret, nyt græs sået, nyt grus på gangsti og brandvej genetableres mv. Søren Leving og varmemester har planlagt møde med bygherren herom.

b) Mulighederne for at dæmme op for kørende trafik på brandvej drøftes. Afdelingsbestyrelsen ønsker en form for barrierer ved P-pladsen, som forhindrer privat kørsel ind på brandvej, men som kan forceres af brandkøretøjer og evt. renovation. Dette er ifølge både Landinspektør og Aalborg Kommunes tekniske forvaltning muligt, og der skulle ikke være noget til hinder herfor i f.t. Valse- værkets tinglyste servitut om adgang over vores matrikel.
Endvidere har bygherren Valseværket selv oplyst overfor vores beboere på beboermødet, at den eneste tinglyste adgang over vores grund er en gangsti til gående trafik.
Søren Leving undersøger mulighederne igen, da han er i tvivl om vores løsning fortsat er mulig.

7: Forhøjelse af glas på altaner og læglas i stueetage

Der er nu indhentet priser på en forsvarlig løsning af forhøjelse af glas på vestsiden på altaner og på læ-glas på terrasser i stueetagen.

Priser på altaner:
5 altaner kr. 57.500,?
10 altaner kr. 103.000,?
Skift af glas ved 33 altaner, (66 stk. glas.) i en højde på 1600 mm. Kr. 306.910,?
Priser på terrasser:
8 stk. glasværn i stueetage med galvaniseret stålramme kr.77.960,?.

Det forventes, at der kan blive tale om 2 finansieringsmuligheder for beboerne 1) kontant betaling. 2) afdrages over huslejen med 500 kr. pr. måned.

Aftalt vi laver en informationsskrivelse til beboerne, hvor de kan meddele, om de stadig er interesseret og evt. til hvilken finansiering. Hvis der stadig er interesserede, skal forslaget forelægges i af- delingens Ejerforeningsbestyrelse til godkendelse.

8: Renholdelse af grønne arealer

Varmemesteren oplyser, at der er lavet en plan for, hvordan der arbejdes systematisk med renholdelse og lugning af alle synlige/befærdede områder først og derefter de mindre synlige områder senere, f.eks. bærstien. Processen er i gang og over et forløb bliver niveauet for udvendig renholdelse mv. forhåbentlig mere tilfredsstillende for alle parter.

9: Næste møde

Tirsdag den 4. april 2017, kl. 19.00 i Kælderen, Henius House.

10: Eventuelt

a) Inspektør Søren Leving gør opmærksom på, at vinterbekæmpelse er besværliggjort af alle de effekter, der er placeret på svalegangene i de to blokke, f.eks. caféborde, stole og krukker o.l.
Det fastslås hermed, at svalegangene er brandveje. Jfr. brandmyndighederne og afdelingens hus-orden må der ikke placeres effekter på svalegangene.
Beboerne bedes venligst fjerne sådanne effekter fra svalegangene.

b) Det drøftes, hvordan vi fremover kan bevare et festudvalg til styrkelse af fællesskab og bevarelse af de traditioner, vi har etableret i vores boligafdeling. Vi har afholdt fastelavnsfest, hvor tilslutningen ikke var så stor i år, da der er stor konkurrence alle steder fra. Vi vil foreslå på næste beboermøde, at der er valg til Festudvalget - hvis der stadig er tilslutning til, vi skal have nogle arrangementer i fællesskab i afdelingen.
Indtil næste beboermøde vil der kun blive iværksat "sommer-grill-fredag-aften", hvor Kurt har lovet at tænde op i grillen på fredage, hvor han er hjemme.

Søg dokumenter
Tryk her for at søge
Se boliger
 
Navigation

Administrationsadresse

Himmerland Boligforening
Rendsburggade 22
9000 Aalborg

Tlf: 96 31 52 00

Cvr: 35 77 30 10

EAN: 5790001970789
© 2024 abhim.dk
 
 
Vi bruger cookies til at forbedre brugeroplevelsen Vi benytter funktionelle cookies til at få websitet til at fungere optimalt. De anvendes primært til anonym trafikmåling via Google Analytics, for at kunne analysere brugen af vores hjemmeside, så vi løbende kan forbedre funktion og indhold.

OK